Ιπτάμενο όχημα από την General Motors

Ιπτάμενο όχημα από την General Motors

Η ιδέα των ιπτάμενων αυτοκινήτων κυκλοφορεί σε μυθιστορήματα, ταινίες και περιοδικά εδώ και αρκετές δεκαετίες και κατά καιρούς έχουμε ακούσει για διάφορες υλοποιήσεις αλλά φαίνεται πως η General Motors είναι σχετικά κοντά στο να παρουσιάσει ένα τέτοιο όχημα.

Η εταιρεία αποφεύγει τις υπερβολές τύπου "ιπτάμενο αυτοκίνητο" και επιλέγει το σαφώς πιο τεχνικό και ουδέτερο "ηλεκτρικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης", το οποίο δεν ξέρουμε αν τελικά είναι λιγότερο υπερβολικό ή αν απλά κάποιος στο τμήμα ονοματολογίας της GM περνάει ωραία.

Πέρα από τους αστεϊσμούς, το όχημα θα μπορεί να διανύσει αποστάσεις 100 χλμ με μία φόρτιση σύμφωνα με την General Motors και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι κατάλληλο για μεγάλες διαδρομές. Άλλωστε η ίδια η εταιρεία το παρουσιάζει ως όχημα αστικών μετακινήσεων και όχι ως κάτι με το οποίο θα μετακινηθείς για τις καλοκαιρινές σου διακοπές για παράδειγμα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από την General Motors στην CES 2021 που φέτος διεξάγεται διαδικτυακώς όπου η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα ηλεκτρικό φορτηγάκι. Η μετοχή της εταιρείας έκανε ένα άλμα 9% μετά τις ανακοινώσεις και μάλλον βοήθησε και ο χρησμός της Morgan Stanley, σύμφωνα με την οποία η αγορά των ιπτάμενων συσκευών αστικών μετακινήσεων θα φτάσει σε αξία το 1,5 τρισ. δολάρια το 2040, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε...

 

 

GENERAL MOTORS,ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home