Συνεργασία κολοσσών στα αυτόνομα οχήματα

General Motors και Honda ενώνουν δυνάμεις.

Deasy @ 03.10.2018
Συνεργασία κολοσσών στα αυτόνομα οχήματα
Αυτόνομο Chevy Volt, προϊόν του τομέα GM Cruise.
Μαζί στα αυτόνομα οχήματα θα κινηθούν General Motors και Honda, οι οποίες ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους, με την ιαπωνική εταιρεία να προχωράει σε μια άμεση επένδυση 750 εκατομμυρίων στον τομέα αυτόνομης οδήγησης, GM Cruise, της αμερικανικής. Μία επένδυση που ανεβάζει την αποτίμηση του συγκεκριμένου business unit της GM στα 14,6 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα, η Honda δεσμεύεται να επενδύσει ένα επιπλέον κεφάλαιο ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η συνεργασία των δύο πλευρών έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την εμπορική εκμετάλλευση λύσεων και εφαρμογών, που θα μπορούν να υιοθετηθούν από το σύνολο των κατασκευαστών αυτοκινήτου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Cruise αποτελούσε μέχρι και το 2016 ανεξάρτητη εταιρεία, με την GM να προχωρά στην εξαγορά της έναντι 1 δισ. δολαρίων. Μόλις τον προηγούμενο Μάιο, ο ιαπωνικός κολοσσός Softbank προχώρησε σε επένδυση ύψους 2,25 δισ. στην GM Cruise, εκτινάζοντας τότε την αποτίμησή της στα επίπεδα των 11,5 δισ. δολαρίων.

Μία ακόμα παράμετρος για τη συμφωνία των δύο πλευρών είναι ότι GM και Honda έχουν ήδη συνάψει στενούς δεσμούς σχέσεων, καθώς συνεργάζονται και στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

GENERAL MOTORS,HONDA,ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home