Χωρίς φορτιστή και το πακέτο αγοράς του Xiaomi Mi 11

Χωρίς φορτιστή και το πακέτο αγοράς του Xiaomi Mi 11

Αυγατίζουν πλέον οι εταιρείες που ακολουθούν το παράδειγμα της Apple, αφαιρώντας τον φορτιστή από το πακέτο αγοράς. Τελευταίο παράδειγμα η Xiaomi, η οποία επιβεβαίωσε ότι το νέο Xiaomi Mi 11, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σήμερα, θα κυκλοφορήσει στην αγορά χωρίς το φορτιστή, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος του κουτιού αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευής και της εταιρείας κατ’ επέκταση.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του επικεφαλής της εταιρείας Lei Jun, ο οποίος έκανε γνωστούς τους λόγους αυτής της απόφασης.

H Xiaomi γίνεται έτσι η τρίτη εταιρεία που ακολουθεί το παράδειγμα της Apple, μετά και τη Samsung, η οποία επίσης, όπως μαρτυρούν όλες οι ενδείξεις, θα προχωρήσει στην ίδια κίνηση για την επερχόμενη οικογένεια smartphones για τη σειρά Galaxy S. Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε λοιδορηθεί από τον ανταγωνισμό όταν έκανε γνωστό ότι το iPhone 12 θα έρθει στην αγορά χωρίς φορτιστή, όμως λίγους μήνες μετά βλέπουμε τελικά τις υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθούν τα χνάρια της. Φαινόμενο που είχε επαναληφθεί όταν επίσης η Apple είχε προχωρήσει πριν μερικά χρόνια στην αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν λίγες ημέρες πριν την παρουσίαση του Xiaomi Mi 11, το πακέτο αγοράς είναι αισθητά μικρότερο, θυμίζοντας το αντίστοιχο του iPhone 12. Η αφαίρεση των φορτιστών θα έχει ως αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων, καθώς κάθε χρόνο εκτιμάται ότι αρκετές χιλιάδες τόνοι τέτοιων αποβλήτων καταλήγουν στα σκουπίδια. Ταυτόχρονα, θα μειώσει αισθητά και τις εκπομπές άνθρακα από τη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας, αφού σε κάθε παλέτα πλέον τοποθετούνται περισσότερες συσκευές, άρα μειώνονται και οι μεταφορικές ανάγκες.

XIAOMI MI 11,SMARTPHONES,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,XIAOMI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home