ΗΠΑ εναντίον Faceboook: Είστε μονοπώλιο, πουλήστε το Instagram και το WhatsApp

Deasy @ 10.12.2020
ΗΠΑ εναντίον Faceboook: Είστε μονοπώλιο, πουλήστε το Instagram και το WhatsApp

Η Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε προσφυγή κατά του Facebook με την οποία ζητά από την εταιρεία να απέχει από εξαγορές αξίας άνω των 10 εκατ. δολαρίων.

Την προσφυγή της επιτροπής (γνωστής ως Federal Trade Commission ή FTC) προσυπογράφουν οι γενικοί εισαγγελείς 47 Πολιτειών και η ζωή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ και της υπόλοιπης ομάδας διοίκησης του Facebook έγινε δυσκολότερη. Βλέπεις, εκτός από την αποχή από εξαγορές, οι Πολιτείες ζητούν από το Facebook να μεταβιβάσει σε τρίτους το Instagram και το WhatsApp

Η FTC υποστηρίζει πως με τις πράξεις του το Facebook διατηρεί και επεκτείνει το μονοπώλιό του και «αρνείται στους καταναλωτές το πλεονέκτημα του ανταγωνισμού», όπως αναφέρει σχετικά αξιωματούχος της επιτροπής.

Το Facebook δηλώνει -φυσικά- ότι εξετάζει την προσφυγή. Σπεύδει όμως να σημειώσει πως πριν από χρόνια η ίδια υπηρεσία, δηλαδή η FTC, είχε εγκρίνει τις εξαγορές του Instagram και του WhatsApp και πως τώρα ζητά μια αναθεώρηση που -κατά το ίδιο- θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου. Δεν μας πείθει αυτό το τελευταίο, οπωσδήποτε θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό για να καταλήξει η υπόθεση σε μια απόφαση, αν και δεν θα εκπλαγούμε με το ενδεχόμενο συμβιβασμού.

FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home