Τρία στα τρία για την Ericsson στα ελληνικά δίκτυα 5G

Τρία στα τρία για την Ericsson στα ελληνικά δίκτυα 5G

Στον κόσμο των ελληνικών δικτύων 5G και μετά την Cosmote, η σουηδική Ericsson κέρδισε και το συμβόλαιο της Wind Ελλάς, ενώ όπως όλα δείχνουν σουηδική υπόθεση θα αποτελεί και το δίκτυο της Vodafone.

Με την έναρξη του Δεκεμβρίου η Ericsson ανακοίνωσε πως θα αποτελέσει τον προμηθευτή της Wind για το τμήμα κορμού του δικτύου 5G της εταιρείας. Η σχετική συμφωνία έχει πενταετή διάρκεια με τη σουηδική εταιρεία να αναφέρει πως θα υλοποιήσει λογισμικό Κορμού 5G διπλής λειτουργίας επάνω σε μια νέα, συστημικά επαληθευμένη Υποδομή Υπολογιστικού Νέφους της Ericsson, με υπηρεσίες πλήρους υποστήριξης, εικονικό IMS για σταθερή φωνή και φωνή μέσω LTE (VoLTE), αλλά και μια λύση επόμενης γενιάς BSS Χρέωσης 5G. Το συνοδευτικό πρόγραμμα εξέλιξης και ολοκλήρωσης συστημάτων συμπεριλαμβάνει υπηρεσίες υποστήριξης από άκρο σε άκρο, ενώ παράλληλα εισάγει αυτοματοποίηση των λειτουργιών δικτύου του παρόχου υπηρεσιών.

Χάρη στην τεχνολογία της Ericsson, και συγκεκριμένα στο cloud-native, βασισμένο σε τεχνολογία containers δίκτυο κορμού 5G διπλής λειτουργίας, η Wind θα έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για δεδομένα, καθώς και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες σε αναδυόμενα τμήματα της αγοράς των επιχειρήσεων, υποστηριζόμενη από επαυξημένες δυνατότητες, όπως π.χ. η τεμαχιοποίηση δικτύου (network slicing).

Επιπλέον, η Wind θα επωφεληθεί από πιο πελατοκεντρικές επιχειρησιακές λειτουργίες με τις λύσεις Ericsson Digital BSS, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον πάροχο να βελτιώσει την εμπειρία πελάτη και να δημιουργήσει έσοδα από νέες υπηρεσίες 5G.

H Cosmote είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο πως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των δικών της 5G υποδομών συνεργαζόμενη με την Ericsson. Με την Ericsson θα προχωρήσει και η Vodafone όσον αφορά στο δίκτυο κορμού, ενώ τόσο η συγκεκριμένη εταιρεία όσο και η Wind δεν έχουν ανακοινώσι τίποτα για το ραδιοδίκτυο (τις κεραίες δηλαδή). Σημειώνεται πως η Vodafone και η Wind έχουν Huawei και το τι μέλλει γενέσθαι αποτελεί μια καλή ερώτηση. Ωστόσο στη Βρετανία, όπου εδρεύει και η μητρική εταιρεία της Vodafone, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως απαγορεύει την εγκατάσταση εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home