Φαρμακείο η Amazon

Φαρμακείο η Amazon

Της πήρε περίπου δύο χρονιά μετά την εξαγορά της υπηρεσίας παράδοσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων PillPack, έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων, για να λανσάρει το δικό της «φαρμακείο» η Amazon.

O λόγος για το Amazon Pharmacy, το λανσάρισμα του οποίου έγινε χθες για τις ΗΠΑ, μέσω του οποίου οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν τα στοιχεία ασφάλισης τους, να διαχειριστούν συνταγές και να επιλέξουν επιλογές πληρωμής μέσω της υπηρεσίας Amazon. Επιπρόσθετα, μέσω του Amazon Pharmacy οι πελάτες μπορούν να μιλήσουν τηλεφωνικά με φαρμακοποιούς για συμβουλές, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο.

Η νέα υπηρεσία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κίνησης της αμερικανικής εταιρείας να λανσάρει πέρυσι τη δική της σειρά φαρμάκων, χωρίς ιατρική συνταγή και προφανώς έχει ως στόχο η πύλη της Amazon να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο προορισμένο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι δημιουργεί νέες πηγές εσόδων για τον αμερικανικό κολοσσό, ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της πανδημίας όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την απομακρυσμένη εξυπηρέτηση από ψηφιακά κανάλια για λόγους προστασίας.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πιθανά σχέδια της Amazon να επεκτείνει την υπηρεσία Amazon Pharmacy σε όλο τον κόσμο αυτό είναι μάλλον θέμα χρόνου για να το δούμε. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αξία της αγοράς των online φαρμακείων θα ξεπεράσει τα 130 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, ενώ η αγορά των συνταγούμενων φαρμάκων αναμένεται να κινηθεί φέτος στα επίπεδα των 900 δισ. δολαρίων.

AMAZON PHARMACY,ONLINE ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home