Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά των smartphones στο τρίτο τρίμηνο

Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά των smartphones στο τρίτο τρίμηνο

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις των smartphones στο τρίτο τρίμηνο του 2020 δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης, μετά τη σημαντική πίεση που δέχθηκε η αγορά στο δεύτερο τρίμηνο, λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα του βορείου ημισφαιρίου. Μεγάλη κερδισμένη στο τρίμηνο που έκλεισε στο τέλος του Σεπτεμβρίου ήταν η Samsung, η οποία επανήλθε στην πρώτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών, ωστόσο η Xiaomi ήταν ο κατασκευαστής που παρουσίασε την πιο εντυπωσιακή πορεία, σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση.

Συνολικά, σύμφωνα με την έκθεση της IDC οι αποστολές smartphones στο τρίτο τρίμηνο έφθασαν τα 353,6 εκατομμύρια τεμάχια, αριθμός μειωμένος κατά μόλις 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και αρκετά μακριά από τις προηγούμενες απαισιόδοξες προβλέψεις που έκαναν λόγο για κάμψη σε επίπεδα του -9%. Οι πρώτοι πέντε κατασκευαστές σε παγκόσμιο επίπεδο απέσπασαν μερίδιο 71,2% από το σύνολο της πίτας, ποσοστό που μεταφράζεται σε 252 εκατομμύρια συσκευές.

Η Samsung επανήλθε στην πρώτη θέση της αγοράς, παρουσιάζοντας μάλιστα αυξημένες πωλήσεις σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Ειδικότερα, το σύνολο των αποστολών της Samsung στο τρίτο τρίμηνο έφθασε τα 80,4 εκατομμύρια συσκευές, αυξημένες κατά 2,9% σε ετήσια βάση, επίδοση που αποδίδεται στη βελτίωση της θέσης της εταιρείας στην Ινδία, στην εμπορική επιτυχία της σειράς Α αλλά και στην καλή πορεία της νέας σειράς Galaxy Note 20. Αντίθετη ήταν η πορεία της Huawei, η οποία έπεσε εκ νέου στην δεύτερη θέση των κατασκευαστών, με μερίδιο αγοράς 14,7%. Οι αποστολές της κινεζικής εταιρείας περιορίστηκαν στα 51,9 εκατομμύρια smartphones, παρουσιάζοντας μία μείωση της τάξεως του 22% σε ετήσια βάση.

Η εντυπωσιακή πορεία της Xiaomi είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αναρριχηθεί έως και την τρίτη θέση των κατασκευαστών, με μερίδιο 13,1%. Η Xiaomi κατάφερε πωλήσεις ύψους 46,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, παρουσιάζοντας αύξηση 42% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής περιόδου. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την Apple, οι πωλήσεις της οποίας κινήθηκαν αρνητικά, αποτέλεσμα μάλλον του καθυστερημένου λανσαρίσματος του iPhone 12. Σύμφωνα με την IDC οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας περιορίστηκαν στα 41,6 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 5 εκατομμύρια σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2019. Πέμπτη στην κατάταξη κατασκευαστών ήταν μία ακόμη μάρκα από την Κίνα, η Vivo, με το μερίδιο αγοράς της να φθάνει το 8,9% και τον αριθμό των αποστολών να φθάνει τα 31,5 εκατομμύρια τεμάχια, αυξημένα κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

 

SMARTPHONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home