Η NASA βρήκε νερό στη Σελήνη

Deasy @ 27.10.2020
Η NASA βρήκε νερό στη Σελήνη

Μεγάλη και σημαντική ήταν η ανακοίνωση της ΝΑΣΑ τη Δευτέρα για την ανακάλυψη ποσοτήτων νερού στην πλευρά της Σελήνης που είναι ορατή από εμάς.

Με άλλα λόγια η ΝΑΣΑ εντόπισε ίχνη του πολύτιμου για τη ζωή (όπως την ξέρουμε στη Γη) στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης και αυτή η ανακάλυψη ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής, καθώς θεωρούσαμε πως το νερό υπάρχει σε παγωμένη μορφή μόνο σε λίγα σημεία του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως στην επόμενη διαστημική αποστολή με προορισμό τη Σελήνη οι αστροναύτες θα μπορούν να γεμίσουν παγούρια με σεληνιακό νερό. Η ποσότητα που βρέθηκε είναι 100 φορές μικρότερη από αυτή που έχει η Σαχάρα, μία ιδιαίτερα αφιλόξενη περιοχή του πλανήτη μας στην οποία (όπως και στη Σελήνη) δεν πας με άδεια παγούρια.

Ωστόσο αυτή η ανακάλυψη δημιουργεί αρκετές απορίες μεταξύ των επιστημόνων που ασχολούνται με το Διάστημα. Δεδομένου ότι η Σελήνη δεν έχει ατμόσφαιρα είναι απορίας άξιο πως αυτή η ποσότητα του νερού παραμένει στη θέση της και δεν εξαφανίζεται κάπου στο αχανές (και αιωνίως διψασμένο) Διάστημα.

Στα αξιοσημείωτα βάζουμε επίσης το γεγονός ότι η ανακάλυψη δεν έγινε με κάποια περίτεχνη διαστημική αποστολή αλλά με ένα σχετικώς ταπεινό αεροπλάνο που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο από τη ΝΑΣΑ, ονομάζεται Sofia (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy) και μετά από πτήσεις σε επίπεδα που είναι μάλλον άγνωστα για τα υπόλοιπα αεροσκάφη κατάφερε να συγκεντρώσει τις αποδείξεις για την ύπαρξη νερού και στη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού.

NASA,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home