Η Amazon αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό delivery van

Η Amazon αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό delivery van

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνει η Amazon, η οποία αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό βανάκι που θα χρησιμοποιεί για τις παραδόσεις των προϊόντων από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Το van κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την startup εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian και το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του αμερικανικού κολοσσού, προκειμένου να είναι πιο εύκολη και λειτουργική η τοποθέτηση των προϊόντων (τρία επίπεδα ραφιών), ενώ τόσο η καμπίνα όσο και οι πόρτες είναι ενισχυμένες για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπρόσθετα, δύο οθόνες στην καμπίνα μεταφέρουν στον οδηγό τόσο την εικόνα από τις περιμετρικές κάμερες όσο και τις απαραίτητες πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος. Το παρόν δίνει βέβαια και η φωνητική βοηθός Alexa, από την οποία οι οδηγοί θα μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για την διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν ή τον καιρό.

Το ηλεκτρικό van είναι το πρώτο από τα 10.000 αντίστοιχα van που θα χρησιμοποιεί η Amazon μέχρι το 2022, ενώ μέχρι το 2030 αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 90.000. Η ενίσχυση του στόλου της με ηλεκτρικά οχήματα αποτελεί μέρος ενός πολύ μεγάλου προγράμματος μηδενικών εκπομπών ρύπων με χρονικό ορίζοντα το 2040.

 Τα ηλεκτρικά van θα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Rivian, στην οποία έχει τοποθετήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός θα απευθυνθεί και σε άλλες κατασκευάστριες εταιρείες για τις ανάγκες της. Ήδη τον προηγούμενο Αύγουστο παρήγγειλε 1.800 τέτοια από την Mercedes.

 

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,DELIVERY,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home