Τέλος εποχής για το Farmville

Τέλος εποχής για το Farmville

Στις αρχές του 2010 η βάση χρηστών του Facebook ήταν λίγο κάτω από τα 400 εκατομμύρια. Τα 83,76 εξ αυτών (Μάρτιος της ίδιας χρονιάς) έπαιζαν Farmville τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Πάνω από 34 εκατομμύρια έπαιζαν κάθε μέρα.

Την ίδια περίοδο το Time χαρακτήριζε το παιχνίδι ως μία από τις 50 χειρότερες εφευρέσεις όλων των εποχών, ενώ αντίστοιχα σκληρή ήταν η κριτική από πλήθος ειδικών στον τομέα του gaming. Για το mainstream κοινό αυτές οι κριτικές δεν είχαν καμία σημασία. Το ίδιο και για τη Zynga, τη μητρική του εταιρεία, που έβγαζε εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα και το Farmville ήταν η βασική αιτία της εισόδου της στο Χρηματιστήριο και της αποτίμησής της σε επίπεδα άνω των 9 δισεκατομμυρίων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο κύκλος της κλασικής έκδοσης του Farmville κλείνει οριστικά, με την Zynga να βάζει τους τίτλους τέλους στο δημοφιλές παιχνίδι, ανακοινώνοντας ότι από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα σταματήσει η λειτουργία του στην πλατφόρμα, αποτέλεσμα της μη υποστήριξης Adobe Flash από το Facebook από την αμέσως επόμενη μέρα. Προηγουμένως, στις 17 Νοεμβρίου το Farmville θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές και θα ξεκινήσει η επιστροφή χρημάτων σε όσους έχουν υπόλοιπο στο «πορτοφόλι» τους.

Για όσους δεν θέλουν να το αποχωριστούν μπορούν να το κατεβάσουν στο κινητό τους από τα αντίστοιχα apps που θα βρουν στα καταστήματα εφαρμογών.

FARMVILLE,FACEBOOK,ZYNGA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home