Μπλόκο σε TikTok και WeChat από τον Ντόναλντ Τραμπ

Μπλόκο σε TikTok και WeChat από τον Ντόναλντ Τραμπ

Τα λόγια του κάνει έκανε πράξη ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εξέδωσε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο απαγορεύει τη σχέση ιδιωτών και εταιρειών όχι μόνο με το TikTok αλλά και την υπηρεσία WeChat, ενός ακόμα κινεζικού κολοσσού, της Tencent.

Η εφαρμογή του διατάγματος θα ξεκινήσει σε 45 ημέρες, χρόνος ο οποίος συμπίπτει με τη διορία που έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Microsoft και TikTok, με αντικείμενο την εξαγορά από την πρώτη της αμερικανικής δραστηριότητας της δεύτερης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τις αρχές του καλοκαιριού είχε απειλήσει το TikTok με μπλοκάρισμα, με την κατηγορία ότι η δημοφιλής εφαρμογή μαζεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών που αποθηκεύονται σε servers στην Κίνα και ενδεχομένως μοιράζονται στο κινεζικό κράτος. Το μένος εναντίον της συγκεκριμένης εφαρμογής μεγάλωσε μετά το φιάσκο της προεκλογική του συγκέντρωσης στην πολιτεία της Μινεσότα, όταν πλήθος χρηστών του TikTok χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν υπερπροσδοκίες για το κοινό που θα την παρακολουθούσε, οι οποίες τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Από την πλευρά του το TikTok αρνείται συνεχώς τις κατηγορίες της αμερικανικής κυβέρνησης.

Στο χθεσινό εκτελεστικό διάταγμα ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να βάζει στο στόχαστρό του ένα ακόμα, καινούριο αυτή τη φορά, «εχθρό», την Tencent. H αρχή γίνεται από την πλατφόρμα επικοινωνίας WeChat, όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι σε ένα επόμενο βήμα ενδεχομένως να «κινδυνεύουν» όλες οι εταιρείες στις οποίες η Tencent κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Στις θυγατρικές της θα βρούμε πλήθος γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του gaming, όπως επίσης και εταιρειών social media, πεδίο στο οποίο κυριαρχεί κατά κύριο λόγο στην Κίνα.

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,ΗΠΑ,ΚΙΝΑ,TIKTOK,WECHAT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home