Πρώτη νίκη της Apple κατά της Κομισιόν για το πρόστιμο των 13 δισ.

Deasy @ 15.07.2020
Πρώτη νίκη της Apple κατά της Κομισιόν για το πρόστιμο των 13 δισ.

Χαρές και πανηγύρια στο αρχηγείο της Apple καθώς το ευρωπαϊκό δικαστήριο που εξέτασε σε πρώτο βαθμό την προσφυγή κατά της απόφασης της Κομισιόν με την οποία η εταιρεία είχε υποχρεωθεί στην καταβολή 13 δισ. στην ιρλανδική εφορία. Το δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε. και για λήψη κρατικών ενισχύσεων.

Μαζί με την Apple πανηγυρίζει και η Ιρλανδία που ποτέ δεν είχε αναγνωρίσει την απόφαση της Κομισιόν και, μάλιστα, στάθηκε στο πλευρό της εταιρείας. Η ιρλανδική κυβέρνηση τονίζει πως η Apple δεν είχε τύχει προνομιακής μεταχείρισης και πως είχε καταβάλει κανονικά όλες τις οφειλές της προς το ιρλανδικό Δημόσιο.

Βεβαίως δεν πανηγυρίζουν όλοι. Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η αρμόδια επίτροπος για τον ανταγωνισμό, δήλωσε πως θα μελετήσει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης βέβαια. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η Κομισιόν θα προσφύγει στο ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιδιώκοντας την ανατροπή της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

APPLE,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home