Παύση για ένα μήνα στις διαφημίσεις στα social media από την Coca Cola

Παύση για ένα μήνα στις διαφημίσεις στα social media από την Coca Cola

Ένα ακόμα όνομα, το μεγαλύτερο ίσως από πλευράς αναγνωρισιμότητας της μάρκας, η Coca Cola ανακοίνωσε ότι προχωράει στην παύση των διαφημίσεων στο Facebook και τα υπόλοιπα social media, απαιτώντας από τις συγκεκριμένες πλατφόρμες περισσότερη διαφάνεια και υπευθυνότητα στα θέματα του ρατσισμού.

«Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον κόσμο, δεν έχει θέση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Coca Cola σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με τον ίδιο βέβαια να σπεύδει να πάρει και αποστάσεις από το κίνημα #StopHateForProfit, σημειώνοντας ότι η παύση δε σημαίνει και αυτόματα ότι η Coca Cola εντάχθηκε σε αυτό.

Η εκστρατεία #StopHateForProfit ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, καλώντας τις εταιρείας να προχωρήσουν στη διακοπή για ένα μήνα των διαφημίσεών τους στο Facebook κατά κύριο λόγο, ως μέτρο πίεσης στη χλιαρή αντίδραση του μεγάλου μπλε δικτύου απέναντι στη ρητορική μίσους. Το μήνυμα του κινήματος έγινε αποδεκτό ήδη και από άλλα μεγάλα ονόματα, όπως η North Face, η Ben & Jerry's, το Viber αλλά και τη Unilever, η οποία προχώρησε ακόμα περισσότερο, διακόπτοντας τη διαφήμιση στα social media μέχρι το τέλος της χρονιάς, λόγω του πολωμένου κλίματος της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Coca Cola σημειώνει ότι αυτή η παύση θα της δώσει την ευχέρεια να προχωρήσει σε αξιολόγηση της διαφημιστικής της στρατηγικής και να την αναθεωρήσει αν κριθεί απαραίτητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,Coca-Cola,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home