Στα 6 δισ. δολάρια η αποτίμηση του Canva

Στα 6 δισ. δολάρια η αποτίμηση του Canva

Αν δεν έχεις ακούσει το Canva, πρόκειται για μια αυστραλέζικη startup που βασικά επενδύει στο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το έχουν (οκ, δεν το έχουμε) με την καλλιτεχνία, αλλά θα ήθελαν να βγάλουν κάτι δημιουργικό σε κάποιο site στο οποίο συμμετέχουν ή στα κοινωνικά δίκτυα.

Η πλατφόρμα λοιπόν του Canva σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πρότυπα, να φτιάξεις φρασούλες, να πειράξεις εικόνες και, γενικώς, να κάνεις πράγματα που μπορεί να μην είχες υπόψιν πως μπορείς να κάνεις.

Αυτό λοιπόν το δημιουργικό startup «σήκωσε» γύρω στα 60 εκατ. δολάρια από χρηματοδότες όπως η General Catalyst και η -σχετικώς γνωστή στα μέρη μας- Sequoia Capital, με αποτέλεσμα η (θεωρητική) αποτίμησή του να φτάνει τα 6 δισ. δολάρια.

Ίαως ακόμα πιο σημαντικό είναι πως σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές του Canva το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν μεγάλο, καθώς οι προσφορές που κατατέθηκαν υπερκάλυψαν τον στόχο, δηλαδή τα χρήματα που ήθελε να "σηκώσει" η εταιρεία, ξεκινώντας αυτό το γύρο χρηματοδότησης. 

Η πλατφόρμα δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την πανδημία, καθώς με το που πύκνωσαν τα σύννεφα, έστειλαν όλους τους συνεργάτες να δουλεύουν από το σπίτι. To Canva έχει εγκαινιάσει πρόσφατα τη λειτουργία επεξεργασίας βίντεο, ενώ προσπαθεί να αποκτήσει παρουσία και στη «μεγάλη» κατηγορία, με λύσεις για επιχειρήσεις αλλά και για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Καλά τα πάνε...

STARTUPS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home