Τραμπ εναντίον όλων

Deasy @ 28.05.2020
Τραμπ εναντίον όλων

Χθες γράφαμε για τον Τραμπ που τα έβαλε με το Twitter αλλά σήμερα το πράγμα έχει πάρει έκταση σε βαθμό που θα φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο αντιμέτωπο με την αφρόκρεμα της Σίλικον Βάλεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να υπογράψει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η ομοσπονδιακή επιτροπή τηλεπικοινωνιών (η FCC) θα εξετάσει αν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που επισημαίνουν υλικό ως ανακριβές αποποιούνται της νομικής προστασίας που απολαμβάνουν για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες.

Μπερδεύτηκες; Για αυτό είμαστε εδώ, για να σε ξεμπερδέψουμε.

Ο νόμος που ισχύει από το 1996 προβλέπει ότι μία πλατφόρμα (π.χ. το Facebook) δεν είναι νομικά υπόλογη όταν ένας χρήστης της ανααπαράγει κάτι που μπορεί να είναι ποινικά κολάσιμο ή μηνύσιμο. Με άλλα λόγια αν ο Χ γράψει στη σελίδα του στο Facebook για τον Υ πως είναι ηλίθιος, ο Υ μπορεί να μηνύσει τον Χ αλλά όχι το Facebook.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που θέλει ο Τραμπ να τεθούν σε ισχύ, αν ο Χ γράψει πως η Γη είναι επίπεδη και το Facebook μαρκάρει τη δημοσίευση ως αναληθή, τότε το Facebook έχει παρέμβει στο περιεχόμενο της δημοσίευσης και εφόσον έχει πάρει θέση δεν έχει τη νομική ασυλία που προβλέπει ο νόμος το 1996.

Η FCC καλείται επίσης να ελέγξει αν ένα κοινωνικό δίκτυο εφαρμόζει παραπλανητικές πολιτικές ελέγχου στο περιεχόμενο, ενώ με το ίδιο διάταγμα ο Λευκός Οίκος θα μπορεί να ενεργοποιήσει έναν μηχανισμό όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν περιστατικά διαδικτυακής λογοκρισίας. Αυτό το τελευταίο θέλουμε πάρα πολύ να δούμε πώς θα λειτουργήσει, υποψιαζόμαστε πως θα καταρρεύσει από τον αριθμό των καταγγελιών.

Στο μεταξύ, στην υπόθεση έχουν εμπλακεί τα μεγάλα κεφάλια, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ από το Facebook και ο Τζακ Ντόρσι από το Twitter. Ο πρώτος έδωσε συνέντευξη στο (φίλα προσκείμενο στον Τραμπ) Fox News όπου σχολίασε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν θα πρέπει να παίζουν τον ρόλο του διαιτητή ως προς τι είναι αληθινό και τι όχι. Βεβαίως το ίδιο το Facebook έχει σε λειτουργία μηχανισμό για την απομόνωση της παραπληροφόρησης, οπότε δεν είναι σαφές τι ακριβώς εννοεί ο Μαρκ, πιθανόν να γίνουμε σοφότεροι αργότερα σήμερα όταν θα μεταδοθεί όλη η συνέντευξη. Ο Τζακ Ντόρσι σήκωσε το γάντι και τόνισε πως το Twitter θα συνεχίσει να επισημαίνει τις λανθασμένες πληροφορίες για εκλογικές διαδικασίες σε όλο τον κόσμο. "Αυτό δεν μας κάνει 'κριτές της αλήθειας'" τόνισε. 

FACEBOOK,TWITTER,SOCIAL MEDIA,ΗΠΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home