Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, επικεφαλής επιτροπής για τη Νέα Υόρκη μετά την πανδημία

Deasy @ 07.05.2020
Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, επικεφαλής επιτροπής για τη Νέα Υόρκη μετά την πανδημία

Τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Eric Schmidt επιστρατεύει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, για να οδηγήσει την καινοτομία στην Πολιτεία, στην εποχή μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο πρώην επικεφαλής της Google θα προεδρεύει μιας 15μελούς επιτροπής που θα έχει ως αντικείμενο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της Νέας Υόρκης με την τεχνολογία στο μέλλον και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να υιοθετηθεί σε όλες τις δραστηριότητες της Πολιτείας. Τα πρώτα σημεία στα οποία θα εστιάσει η Επιτροπή είναι οι τομείς της τηλε-υγείας, της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και της ευρυζωνικότητας, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Eric Schmidt, προσθέτοντας ότι η πανδημία ώθησε την Πολιτεία να αναπτύξει μια πιο στενή σχέση με την τεχνολογία και να αναπτύξει νέους τρόπους για να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Andrew Cuomo προσεγγίζει τον Eric Schmidt. Το 2014 είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη κίνηση, με τον Cuomo να ζητάει τις συμβουλές του τότε επικεφαλής της Google για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία θα μπορούσε να υιοθετηθεί περισσότερο στα σχολεία της Νέας Υόρκης. Όμως ο ενεργός του ρόλος στη Google τότε στάθηκε εμπόδιο με τους «αντιπολιτευόμενους» τότε να θεωρούν ότι οι συστάσεις του Eric Schmidt θα λειτουργούσαν και υπέρ του αμερικανικού κολοσσού. Έξι χρόνια μετά, με τον Eric Schmidt να έχει αποχωρήσει από τη Google δεν υπάρχει πλέον κάποιος σοβαρός λόγος για να μην ευδοκιμήσει η δεύτερη προσέγγιση.

Ο Eric Schmidt δεν είναι η πρώτη προσωπικότητα από τον κλάδο που επιστρατεύει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Λίγες ημέρες πριν ο Bill Gates ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο για τον τομέα της εκπαίδευσης και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργούν τα σχολεία της Πολιτείας από το Φθινόπωρο.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ,ERIC SCHMIDT,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home