Περιστατικά καταστροφών 5G κεραιών και στην Ολλανδία

Περιστατικά καταστροφών 5G κεραιών και στην Ολλανδία

Επεκτείνεται το φαινόμενο καταστροφών 5G κεραιών σε μια ακόμα τουλάχιστον ευρωπαϊκή χώρα, μετά την Αγγλία, με την De Telegraaf να κάνει αναφορά σήμερα ότι ανάλογα περιστατικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στην Ολλανδία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, κατά τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον τέσσερα τέτοια περιστατικά, με τους δράστες να αφήνουν την υπογραφή τους και με συνθήματα εναντίον της νέας τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας.

Σε τοποθέτησή της η αρμόδια ολλανδική αρχή επιβεβαιώνει τα περιστατικά εμπρησμού και δολιοφθοράς των κεραιών, εκτιμώντας ότι είναι αποτέλεσμα ενεργειών γκρουπ πολιτών που αντιτίθενται στην ανάπτυξη 5G δικτύων. Επιπρόσθετα προειδοποιεί ότι τέτοια φαινόμενα μπορεί να έχουν συνέπειες στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και την προσβασιμότητα των πληθυσμών σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγγλία, με το δήμαρχο της πόλης του Λίβερπουλ να δηλώνει ότι δέχεται απειλές από ανθρώπους που υποστηρίζουν πως τα δίκτυα 5G συνδέονται με την εκδήλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. Ισχυρισμοί που τους έχει απορρίψει τόσο η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, Ofcom, όσο και η Παγκόσμια Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τοποθετήσεις του τόσο στο Twitter όσο και στο επίσημο site του.

 

Παρόμοια δημοσιεύματα και στην Ελλάδα

Στο μεταξύ οι θεωρίες περί επικινδυνότητας του 5G αναπαράχθηκαν και σε διάφορα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας να σημειώνει ότι όλες οι επίσημες τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων διαψεύδουν τα σενάρια αυτά. Χαρακτηριστική είναι επίσης η ανάρτηση στον επίσημο κόμβο της ελληνικής κυβέρνησης με τίτλο «ΜΥΘΟΣ: Η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με συγκεκριμένες τεχνολογίες», που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές ημέρες, αλλά και η προειδοποίηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προς τους πολίτες «να δίνουν αυξημένη προσοχή σε δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και πως δεν πρέπει να θεωρούν ως δεδομένη την αξιοπιστία κάθε ανάρτησης».

5G,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home