10 εβδομάδες πλήρες lockdown στις ΗΠΑ ζητάει ο Bill Gates

10 εβδομάδες πλήρες lockdown στις ΗΠΑ ζητάει ο Bill Gates

Σε άρθρο του που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της Washington Post ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο ένα πλήρες lockdown στις ΗΠΑ για τις επόμενες 10 εβδομάδες προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Ο Bill Gates, που έχει αποχωρήσει πλέον τελείως από τη Microsoft και έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Bill & Melinda Gates Foundation κατακρίνει αρκετές Πολιτείες που δεν έχουν επιβάλλει μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων, θεωρώντας ότι είναι εγκληματική αυτή η στάση και συνταγή για την καταστροφή.

Σύμφωνα με τον κ. Gates δεν έχει χαθεί ακόμα το παράθυρο της ευκαιρίας να ξεπεράσουν την πανδημία, ωστόσο χρειάζονται αποφάσεις με πυγμή τόσο από τις πολιτειακές αρχές όσο και από την κεντρική κυβέρνηση. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι απαραίτητα να γενικευτούν τα τεστ σε όλο τον πληθυσμό, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την εξάπλωση αλλά και για να είναι πιο έτοιμη η χώρα σε ένα ενδεχόμενο rebound του ιού στο μέλλον. Αναγνωρίζοντας βέβαια το πρόβλημα ελλείψεων θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν προτεραιότητες στις κατηγορίες πληθυσμού που θα εξετάζονται, ξεκινώντας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας.

Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 18 μήνες, διάστημα που θα είναι το μικρότερο που έχει πετύχει η ιατρική ιστορικά για μία καινούρια ασθένεια. Όμως, όπως έσπευσε να προσθέσει, η προσπάθεια για το εμβόλιο πρέπει να μπει κάτω από την ομπρέλα της κυβέρνησης και όχι μίας ιδιωτικής εταιρείας.

O Bill Gates ήρθε (θα μπορούσαμε να πούμε) στο προσκήνιο πρόσφατα όταν έντυπα και sites σε όλο τον κόσμο ανέσυραν την ομιλία που είχε κάνει πριν από πέντε χρόνια στο συνέδριο TEDx, όταν και μίλησε για το γεγονός ότι η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ενδεχομένη μελλοντική πανδημία. Mόλις, πέντε χρόνια μετά ο Bill Gates δικαιώθηκε. 

 

BILL GATES,ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home