Κομισιόν προς εργαζόμενους: Θα σας δω στο Signal

Κομισιόν προς εργαζόμενους: Θα σας δω στο Signal

Σήμα στο προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες της Ε.Ε. να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Signal για την ανταλλαγή μηνυμάτων έστειλε η Κομισιόν, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Η εφαρμογή που χαρακτηρίζεται (όπως πολλές άλλες άλλωστε) από την πλήρη κρυπτογράφηση της επικοινωνίας μεταξύ δύο πλευρών φαίνεται πως κέρδισε την καρδιά και την προτίμηση των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βεβαίως υπάρχουν και άλλες εφαρμογές με πλήρη κρυπτογράφηση, όπως είναι το Viber ή το WhatsApp, αλλά το καλό του Signal είναι το γεγονός ότι είναι εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού. Το ότι το στηρίζει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός τον οποίο με τη σειρά του υποστηρίζει ο Μπράιαν Ακτον, δημιουργός του WhatsApp, πρόσθεσε όπως φαίνεται πόντους στην επιλογή του WhatsApp. Τόσο το WhatsApp όσο και το Telegram βασίζονται μεν στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Signal όμως και οι δύο εφαρμογές είναι “κλειστές”, δηλαδή δεν μπορείς να δεις πώς λειτουργούν και τι κάνουν, οπότε μπορεί να είσαι λίγο πιο δύσπιστος για αυτές σε σχέση με το Signal. Με δεδομένες τις σημαντικές διαρροές που έχουν συμβεί κατά καιρούς η χρήση τέτοιων εφαρμογών είναι μάλλον μονόδρομος για τις υπηρεσίες της ΕΕ και όσους εργάζονται σε αυτές.

ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home