Ο κορωνοϊός “απειλεί” τα έσοδα της Apple

Ο κορωνοϊός “απειλεί” τα έσοδα της Apple

Μεγαλύτερα προβλήματα από όσα αρχικά αναμενόταν αντιμετωπίζει η Apple από τη διάδοση του κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα τόσο το κλείσιμο κάποιων εκ των γραμμών παραγωγής όσο και αρκετών καταστημάτων από αυτά που διατηρεί στη συγκεκριμένη αγορά.

Τα δυσάρεστα νέα έρχονται από την ίδια την αμερικανική εταιρεία, η οποία χθες προειδοποίησε ότι είναι αμφίβολο να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Όπως πρόσθεσε, κάποιες από τις γραμμές παραγωγής ξαναλειτουργούν αλλά ο ρυθμός εργασίας είναι μικρότερος από το αναμενόμενο, με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα των συσκευών να είναι επίσης μικρότερη από εκείνη που θα ήθελαν οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα καταστήματα, στα οποία είχε διακοπεί η λειτουργία τους, με μερικά εκ των οποίων να έχουν ανοίξει και πάλι τις πόρτες τους, με μειωμένο όμως ωράριο.

Η πρώτη παράμετρος (των γραμμών παραγωγής) επηρεάζει την απόδοση της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Apple να αναφέρει ότι οι προμήθειες συσκευών σε όλο τον κόσμο είναι περιορισμένες στην παρούσα φάση. Ως προς τη δεύτερη παράμετρο, το κλείσιμο των καταστημάτων ή το περιορισμένο ωράριο θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις της Apple στη χώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο τρίμηνο οι πωλήσεις στην Κίνα αντιπροσώπευαν το 15% του συνόλου του τζίρου της.

Οι εκπρόσωποι της Apple ανανέωσαν το ραντεβού τους για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού τον επόμενο Απρίλιο, όταν και θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Πάντως πλήθος αναλυτών αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι η Apple το μοναδικό θύμα από τους κατασκευαστές smartphone. Με δεδομένο ότι ένας μεγάλος αριθμός από τα πιο γνωστά ονόματα της αγοράς διατηρεί και τις δικές του γραμμές στην Κίνα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα.

ΚΙΝΑ,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home