Ματαιώθηκε το Mobile World Congress

O κορονοϊός “σκότωσε” το συνέδριο

Deasy @ 12.02.2020
Ματαιώθηκε το Mobile World Congress

Αυτό που έμοιαζε αδιανόητο μέχρι και πριν από μία εβδομάδα συνέβη και το Mobile World Congress ματαιώνεται, καθώς οι απανωτές ακυρώσεις των εταιρειών είχαν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στο κύρος του.

Ο φόβος για τον κορονοϊό προκάλεσε ένα φαινόμενο ντόμινο που ξεκίνησε με την αποχώρηση της LG. Η απόφαση της Ericsson την περασμένη Παρασκευή να αποσυρθεί από την έκθεση προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και από εκεί και πέρα η κατάσταση άρχισε σιγά σιγά να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Η Amazon, η Sony και η Cisco ακολούθησαν τη σουηδική εταιρεία στον δρόμο της ακύρωσης, ενώ σήμερα τη μη συμμετοχή τους στο Mobile World Congress ανακοίνωσαν Deutsche Telekom, Vodafone και Nokia.

Οι διοργανωτές είχαν αρχικά προγραμματίσει να εξετάσουν την Παρασκευή την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, όμως καθώς οι αποχωρήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, υποχρεώθηκαν να πιουν το πικρό ποτήρι της ακύρωσης.

Το πλήγμα είναι ισχυρό για την οικονομία της Βαρκελώνης, καθώς το Mobile World Congress υπολογίζεται πως αιμοδοτεί την πρωτεύουσα της Καταλωνίας με περίπου μισό δισ. ευρώ. Ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια και μπαρ περίμεναν τους 100.000 εκθέτες και επισκέπτες που κάθε χρόνο αυτή την εποχή δίνουν το παρών στους δρόμους της πόλης και στους χώρους των εκθεσιακών κέντρων.

Η ένωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, η GSMA, που είναι ο οικοδεσπότης της έκθεσης είχε επιχειρήσει τις προηγούμενες ημέρες να διασκεδάσει τις ανησυχίες. Όμως ούτε οι διαβεβαιώσεις για αυξημένη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών, ούτε οι ανακοινώσεις περί εγκατάστασης εξοπλισμού θερμομέτρησης, ούτε οι συστάσεις για αποφυγή των χειραψιών, κατόρθωσαν να πείσουν τα “βαριά” ονόματα.

Το Mobile World Congress επρόκειτο φέτος να κινηθεί στους ρυθμούς του 5G, στη σκιά και της αμερικανο-κινεζικής διένεξης που αγγίζει και το θέμα του εξοπλισμού των νέων δικτύων. Οι διάδρομοι της έκθεσης αποτελούν παραδοσιακά έναν αγαπημένο χώρο για ζυμώσεις, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές επρόκειτο να εκπροσωπηθούν στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο.

 

MOBILE WORLD CONGRESS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home