Google Maps: η εφαρμογή που "σκότωσε" τον περιπτερά έγινε 15 χρονών

Google Maps: η εφαρμογή που 'σκότωσε' τον περιπτερά έγινε 15 χρονών

Πώς περνάει ο καιρός, λέμε και ξαναλέμε... Λοιπόν, ήταν 8 Φεβρουαρίου του μακρινού 2005 όταν η Google λανσάριζε τα Google Maps με σκοπό να κάνει τις διαδρομές μας πιο εύκολες.

Μέχρι εκείνη την εποχή (το γράφουμε για όσους γεννήθηκαν μετά τον ερχομό του 21ου αιώνα και ενδεχομένως να μη θυμούνται και πολλά) αν ήθελες να έχεις έναν έξυπνο τρόπο για να φτάσεις στον προορισμό σου έπρεπε να είχες μία συσκευή που να μπορεί να χρησιμοποιήσει το δίκτυο GPS. Θυμίζουμε επίσης πως το 2005 δεν υπήρχαν smartphones όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Αν δεν είχες GPS έπρεπε να βρεις κάποιον πού να ξέρει πώς να φτάσεις στον προορισμό σου και αν ο δρόμος σε έβγαζε σε άγνωστες γειτονιές η καλύτερη λύση ήταν να σταματήσεις στο πρώτο περίπτερο που θα έβρισκες και να ρωτήσεις εκεί.

Με αυτό τον τρόπο όλο και κάτι "τσίμπαγε" και ο τζίρος των περιπτέρων, ιδίως αν ο περιπτεράς σε έβγαζε από το αδιέξοδο.

Από τότε βέβαια πέρασε καιρός, τα Google Maps έχουν αποκτήσει λειτουργικότητες που πολλοί μπορεί να θεωρούν ενοχλητικές (η καταγραφή των σημείων που επισκέφθηκες ίσως είναι μία από αυτές) αλλά έχουν σώσει πολύ κόσμο. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάποια μελέτη για τους τόνους καυσίμων που εξοικονομήθηκαν εξαιτίας της πλοήγησης μέσω των Google Maps (ή άλλων εφαρμογών), αλλά σίγουρα η υπηρεσία έχει σώσει κόσμο. Βεβαίως ο περιπτεράς ξεροσταλιάζει αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Αλλαγές στην εφαρμογή για την επέτειο των 15 χρόνων

Με φόντο τη συμπλήρωση αυτών των 15 χρόνων της διαδρομής του Google Maps η Google προχώρησε στην αναβάθμιση της εφαρμογής για Android και iOS συσκευές. Ειδικότερα, οι αλλαγές περιλαμβάνουν την αισθητική ανανέωση της εφαρμογής με ένα νέο εικονίδιο, όπως επίσης και νέα χαρακτηριστικά σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

- Εξερεύνηση: Ψάχνετε να πάτε κάπου κοντά σας για φαγητό, να απολαύσετε ζωντανή μουσική ή να παίξετε ηλεκτρονικά παιχνίδια; Στο Explore θα βρείτε πληροφορίες, αξιολογήσεις, κριτικές και πολλά άλλα για περίπου 200 εκατομμύρια σημεία στον κόσμο, όπως τοπικά εστιατόρια και αξιοθέατα μιας πόλης.

- Διαδρομές: Είτε μετακινήστε με αυτοκίνητο είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς, το Commute θα εξασφαλίσει ότι ακολουθείτε την πιο εύκολη και σύντομη διαδρομή. Ρυθμίστε τις καθημερινές ενημερώσεις της υπηρεσίας για να έχετε real-time πληροφορίες για την κίνηση, τις ώρες δρομολογίων και προτάσεις εναλλακτικών διαδρομών.

- Αποθηκευμένα: Περισσότερα από 6.5 δισεκατομμύρια σημεία έχουν αποθηκευτεί από τους χρήστες στο Google Maps—από τον καινούργιο φούρνο στην άλλη άκρη της πόλης, ως το διάσημο εστιατόριο που θα αναζητήσετε στις διακοπές σας. Τώρα, μπορείτε πλέον να βρείτε και να οργανώσετε όλα αυτά τα στοιχεία σε ένα βολικό μέρος. Δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει, κάντε σχέδια για το επόμενο ταξίδι σας και μοιραστείτε πληροφορίες και συστάσεις σχετικά με τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.

- Συνεισφορά: Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι προσφέρουν κάθε χρόνο πληροφορίες που βοηθούν το Google Maps να ενημερώνεται διαρκώς. Με το νέο Contribute, μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα γνώσεις τοπικού χαρακτήρα, όπως λεπτομέρειες για δρόμους και διευθύνσεις, σημεία που λείπουν, κριτικές και φωτογραφίες για διάφορες επιχειρήσεις. Κάθε συνεισφορά βοηθά σε μεγάλο βαθμό τους άλλους να μαθαίνουν καινούργια μέρη και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν.

- Ενημέρωση: Το νέο Updates, σας παρέχει ενημέρωση από τους ειδικούς, τοπικούς εκδότες περιεχομένου κλπ., για καινούργια πράγματα και σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε, όπως το The Infatuation. Εκτός από το να ανακαλύψετε, να αποθηκεύσετε και να μοιραστείτε συστάσεις με το δίκτυό σας, μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε απευθείας με τις διάφορες επιχειρήσεις για να απαντήσουν στα ερωτήματά σας.

 

GOOGLE MAPS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home