Σολομώντειες αποφάσεις σε Βρετανία και Ε.Ε. για την Huawei

Σολομώντειες αποφάσεις σε Βρετανία και Ε.Ε. για την Huawei

Από τη μία πλευρά η Ευρώπη είχε τις πιέσεις και τις έμμεσες (αλλά σαφείς) απειλές των ΗΠΑ. Από την άλλη είχε την Κίνα και τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει μαζί της τα τελευταία αρκετά χρόνια. Οσοι λοιπόν περίμεναν πως θα υπάρξει ένα κατηγορηματικό "ναι" ή ένα ξεκάθαρο "όχι" στην υπόθεση (που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά έπους) της Huawei, ήταν σαν να στοιχημάτιζαν για γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γκολ δεν μπήκε, βεβαίως.

Ο επίτροπος βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν προϊδέασε με σαφήνεια τη ν κατεύθυνση που θα πάρει η Ε.Ε. σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού της κινεζικής Huawei στα δίκτυα 5G. Ναι μεν, αλλά υπό αυστηρούς κανόνες. Επί της αρχής, δηλαδή, ουδείς αποκλείεται, άρα η Huawei θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στους διαγωνισμούς που θα γίνουν από τους παρόχους για την επιλογή εξοπλισμού 5G.

Σολωμόντεια λύση, θα πεις και θα έχεις δίκιο. Το ενδιαφέρον είναι πως σολομώντεια λύση επέλεξε και η Βρετανία, η οποία ας μην το ξεχνάμε φεύγει από την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου και έχει παραδοσιακά στενότατους δεσμούς με τις ΗΠΑ.

Παρά την γκρίνια των Αμερικανών το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αποφάσισε πως οι προμηθευτές που κατατάσσονται στην ομάδα "υψηλού κινδύνου" δεν θα μπορούν να προσφέρουν εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στον "κορμό" των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Ο περιορισμός όμως σταματά εκεί, αφού εταιρείες όπως η Huawei θα μπορούν να κατεβάσουν προσφορές για εξοπλισμό στα υπόλοιπα τμήματα των υποδομών. Οπότε, όλοι είναι ταυτόχρονα και λίγο ευχαριστημένοι και λίγο δυσαρεστημένοι.

Μέγας δάσκαλος ο Σολομώντας...

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home