Μάλλον ξέρουμε ποιος χάκεψε τον Τζεφ Μπέζος

Deasy @ 23.01.2020
Μάλλον ξέρουμε ποιος χάκεψε τον Τζεφ Μπέζος

Είναι λίγο πολύ γνωστό πως ο Τζεφ Μπέζος έπεσε θύμα υποκλοπής δεδομένων, καθώς προσωπικές πληροφορίες και αρχεία βρέθηκαν να κυκλοφορούν γύρω γύρω και να προκαλούν μία άριστη, θα λέγαμε, αντίδραση από τον ίδιο. Πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε γράψει και εμείς για αυτή τη σκοτεινή υπόθεση 

Τώρα, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί ο δράστης ή, έστω, να μάθουμε περισσότερα για την υπόθεση. Το Motherboard αποκαλύπτει πως σύμφωνα με ειδικούς που πήραν στα χέρια τους το iPhone του ιδρυτή της Amazon και το εξέτασαν εξονυχιστικά, η διαρροή δεδομένων ξεκίνησε μετά από έναν video downloader που έφτασε στη συσκευή στη διάρκειας μιας επικοινωνίας του Μπέζος με τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, τι λέγανε αυτοί οι δύο μάλλον δεν θα μάθουμε τόσο εύκολα. Ο Μπέζος και ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (γνωστός στην πιάτσα των βασιλέων ως MBS)  τα έλεγαν στο WhatsApp και κάποια στιγμή, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος σχετικός διάλογος πιο πριν, στο iPhone του Μπέζος εμφανίστηκε ένα βίντεο με τις σημαίες της Σουηδίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλλον ο Μπέζος πάτησε το κουμπί.

Μάλλον το βίντεο συνοδευόταν από ένα αρχείο που έπαιξε τον ρόλο κοριού.

Αμέσως μετά την αναπαραγωγή του βίντεο, το τηλέφωνο του Μπέζος… τρελάθηκε. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως από το σημείο αυτό και μετά το iPhone έστελνε 126 ΜΒ δεδομένων ή και περισσότερων κάθε ημέρα. 

Η έκθεση των ερευνητών καταλήγει στο συμπέρασμα πως η συσκευή του Μπέζος είχε πέσει θύμα υποκλοπής που διενεργήθηκε από τη Σαουδική Αραβία. Ενδεχομένως, δε, οι υπηρεσίες που πραγματοποίησαν την επιχείρηση να χρησιμοποίησαν λογισμικό παγίδευσης που κατασκευάζει η ισραηλινή εταιρεία NSO. Κάτι που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, όπως καταλαβαίνεις.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,AMAZON,JEFF BEZOS,HACKING,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home