Εξαγορά από τον Σκλαβενίτη τον βάζει στο e-commerce

Deasy @ 21.01.2020
Εξαγορά από τον Σκλαβενίτη τον βάζει στο e-commerce

Περίπου 18 μήνες κράτησε ο γάμος του Caremarket.gr με το Yoda.gr που είχε δημιουργήσει βάσιμες ελπίδες για τη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου στον διαδικτυακό τομέα των σουπερμάρκετ.

Όμως τα πράγματα δεν φαίνεται να εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν ίσως οι εμπνευστές της σύμπραξης που είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι του 2018 αλλά τελικά τα πιο ενδιαφέροντα φαίνεται πως έρχονται, καθώς η Caremarket είναι από χθες μέρος του ομίλου Σκλαβενίτη.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της χώρας απέφευγε μέχρι σήμερα τα… online μπλεξίματα κάτι που είχε δημιουργήσει και ένα παράπλευρό πρόβλημα - κάποιοι επιτήδειοι κατά καιρούς προσπαθούσαν να εμφανιστούν ως διαδικτυακοί Σκλαβενίτηδες, υφαρπάζοντας ουκ ολίγα email και Facebook Like ανυποψίαστων (και απρόσεκτων) χρηστών. Όμως αυτό είναι άλλο θέμα.

Η είδηση που έγινε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας είναι πως η Σκλαβενίτης εξαγοράζει από την Yoda την Caremarket, η οποία εικάζουμε πως θα αποτελέσει τη διαδικτυακή αιχμή του δόρατος για την ελληνική εταιρεία που σήμερα είναι η πρώτη δύναμη στα σουπερμάρκετ.

Βεβαίως η διαδικτυακή αγορά έχει ήδη αρκετές αξιόλογες παρουσίες με πιο κυρίαρχη εκείνη της ΑΒ Βασιλόπουλος, που αποτελεί και ισχυρό ανταγωνιστή του Σκλαβενίτη στην παραδοσιακή αγορά. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες όπως το e-fresh ή το yoda που έχουν ευδιάκριτο αποτύπωμα στις διαδικτυακές πωλήσεις, οι οποίες όμως σε σύγκριση με τον όγκο των συμβατικών αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Υπολογίζεται πως ο συνολικός τζίρος των σουπερμάρκετ στην Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή των 9-10 δισ. ευρώ, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις είναι μακριά από τα 100 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, και αυτό μάλλον προκαλεί το ενδιαφέρον των μεγάλων παικτών της αγοράς, η online αγορά αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις θα αγγίξει σε τζίρο το μισό δισ. το όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Λογικό λοιπόν μετά από τόσα χρόνια αναμονής η Σκλαβενίτης να μπαίνει στον χώρο και να πυροδοτεί -φυσικά- εξελίξεις.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,CAREMARKET.GR,ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home