Οι ιδρυτές της Google αποχωρούν από τις θέσεις τους στη διοίκηση της εταιρείας

Οι ιδρυτές της Google αποχωρούν από τις θέσεις τους στη διοίκηση της εταιρείας

Ένα μικρό τέλος εποχής έχουμε στη Google και τη μητρική εταιρεία Alphabet, μετά την αποχώρηση των ιδρυτών της από τη διοίκηση της εταιρείας. Η είδηση έγινε γνωστή με προσωπική ανάρτηση των Larry Page και Sergey Brin στο blog της εταιρείας, στην οποία σημειώνουν ότι είναι καιρός να απλοποιηθεί η διοίκηση της εταιρείας. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι δύο ιδρυτές αποχωρούν από τις θέσεις των διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Alphabet (Page και Brin κατείχαν αντίστοιχα τις θέσεις), με τον Sundar Pichai, νυν διευθύνων σύμβουλο της Google να αναλαμβάνει ταυτόχρονα και την ίδια θέση στην Alphabet, αντικαθιστώντας τον Larry Page.

Η επαφή των δύο ιδρυτών της Google με τη διοίκηση της εταιρείας θα διατηρηθεί μέσα από τη συμμετοχή τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Όμως οι αλλαγές δεν αντιμετωπίστηκαν με χαρά από όλους τους υπαλλήλους της Google, νυν αλλά και πρώην, πολλοί από τους οποίους αφήνουν αιχμές εναντίον των Page και Brin, που σε μια περίοδο όπου η εταιρεία έχει δεχθεί αρκετές επιθέσεις για την κουλτούρα στο εργασιακό περιβάλλον, οι δύο «καπετάνιοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το καράβι».

Ανάμεσα στα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η Google είναι τα περιστατικά επιεικούς μεταχείρισης υπαλλήλων που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, η συνεργασία της εταιρείας με το Πεντάγωνο αλλά και οι προσπάθειες καταστολής του εσωτερικού ακτιβισμού. Για τους υπαλλήλους της εταιρείας, όπως μαρτυρούν τα μηνύματά τους σε διάφορες online πλατφόρμες, οι Page και Brin θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπίσει τα παραπάνω ζητήματα πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στον Sundar Pichai, ο οποίος πλέον πρέπει να διαχειριστεί τις καυτές πατάτες που του αφήνουν οι δύο ιδρυτές.

ALPHABET,ΣΤΕΛΕΧΗ,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home