Αποχωρεί ο Τζον Λεζέρ από την T-Mobile Αμερικής

Αποχωρεί ο Τζον Λεζέρ από την T-Mobile Αμερικής

Μετά από μία μακρόχρονη θητεία επιτυχημένης παρουσίας στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της T-Mobile Αμερικής ο Τζον Λεζέρ, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, αποχωρεί το 2020 από την T-Mobile Αμερικής.

Το όνομα του Τζον Λεζέρ δεν είναι ευρύτερα γνωστό όπως άλλων στελεχών στο χώρο της τεχνολογίας. Ίσως άδικα, ίσως και λόγω της απόστασης που μας χωρίζει από τις ΗΠΑ, όμως τα επιτεύγματά του και οι μέρες του στον αμερικανικό βραχίονα της Deutsche Telekom σε αυτά τα έξι χρόνια που συμπλήρωσε φέτος συνοδεύονται και με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την εταιρεία της οποίας ανέλαβε τα ηνία.

Ανέλαβε τη θέση του CEO στην T-Mobile το 2012, σε μια δύσκολη περίοδο της εταιρείας και σήμερα η εταιρεία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στις ΗΠΑ, ενώ πέρυσι ήταν ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα για να υλοποιηθεί η συγχώνευση με την Sprint. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ανέλαβε ως CEO η τιμή της μετοχής της T-Mobile ήταν 12 δολάρια και χθες διαπραγματευόταν στα 80.

Έγινε γνωστός για την επιθετική εμπορική πολιτική, για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε αρκετές φορές για τον ανταγωνισμό, ακόμα και για τις κόντρες που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, πριν τη νίκη του τελευταίου στις προεδρικές εκλογές. Στις δημόσιες εμφανίσεις του την προσοχή κέρδιζαν πάντα και τα ρούχα που προτιμούσε να φοράει (που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονταν με την T-Mobile), ενώ τους τελευταίους μήνες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πραγματοποιούσε κάθε σαββατοκύριακο live με συνταγές μαγειρικής και ταυτόχρονα απαντούσε σε ερωτήσεις συνδρομητών. Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των καταναλωτών έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι περνούσε μία περίπου ώρα της ημέρας ακούγοντας τις συνομιλίες των συνδρομητών με το τμήμα εξυπηρέτησης, ώστε να έχει μια προσωπική άποψη για τις ανάγκες των πρώτων και το επίπεδο εξυπηρέτησης του τμήματος.

Ο επόμενος σταθμός του Τζον Λεζέρ δεν έχει γίνει γνωστός. Πρόσφατες φήμες τον ήθελαν να αναλαμβάνει του χρόνου το τιμόνι της αμερικανικής WeWork, που ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από την σκανδαλώδη διαχείριση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της. Φήμες τις οποίες διέψευσε ο ίδιος ο κ. Λεζέρ χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Τη θέση του ως επικεφαλής της T-Mobile USA θα αναλάβει ο Μάικ Ζίβερτ, μέχρι σήμερα πρόεδρος και λειτουργικός διευθυντής της εταιρείας.

ΣΤΕΛΕΧΗ,T-Mobile,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home