Έσπασε το κοντέρ η Tesla

Deasy @ 25.10.2019
Έσπασε το κοντέρ η Tesla

Συγκρατημένοι ήταν οι αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοίνωνε η Tesla για το τρίτο της τρίμηνο αλλά η πραγματικότητα δεν τους επιβεβαίωσε. Η εταιρεία ανακοίνωσε 6,3 δισ. δολάρια σε έσοδα έναντι προβλέψεων για 6,33 δισ. αλλά αυτό δεν ήταν το σημαντικό, καθώς ανακοίνωσε επίσης κέρδη 1,86 δολάριο ανά μετοχή, ενώ οι προβλέψεις μιλούσαν για απώλειες 0,42 του δολαρίου ανά μετοχή. Κοινώς, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν το περίμεναν αυτό οι επενδυτές και έστειλαν τη μετοχή της Tesla στα ουράνια (τρόπος του λέγειν βεβαίως). 

Η Tesla προχωρά στο μοντέλο Υ, το crossover της που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2020, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο προσδιορίζεται και το λανσάρισμα του ημιφορτηγού Tesla Semi. 

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει ως τότε μάλλον δεν θα πλήξουμε, καθώς η εταιρεία θα ανακοινώσει  σε ποιο σημείο της Ευρώπης θα εγκατασταθεί η επόμενη μονάδα της που θα αναλάβει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2021.  Βεβαίως η φαντασία ορισμένων μπορεί να οργιάσει, δεδομένου ότι στον “Δημόκριτο” υπάρχει μια μικρή ομάδας της Tesla αλλά δεν είμαστε εμείς που κάνουμε τέτοια πράγματα με τη φαντασία μας.

Πάντως η αντίστοιχη μονάδα της Σαγκάης ήταν έτοιμη σε 10 μήνες και αν πούμε πως τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιτάσσουν μια ίσως λίγο πιο αργή προσέγγιση μπορούμε να εικάσουμε πως αν η ανακοίνωση γίνεται κάπου στις αρχές του 2020, προλαβαίνει την έναρξη της παραγωγής με τα σχετικά εγκαίνια κάπου στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home