Decentralized 2019: Το κoρυφαίο συνέδριο για blockchain επιστρέφει και φέτος στην Ελλάδα

Decentralized 2019: Το κoρυφαίο συνέδριο για blockchain επιστρέφει και φέτος στην Ελλάδα

Οι μυημένοι στο blockchain αλλά και όσοι επισκέφθηκαν τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις έχουν κυκλώσει εδώ και καιρό το τριήμερο 30 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου 2019. Το Decentralized επιστρέφει και φέτος στην Αθήνα, με ένα υψηλού επιπέδου line up ομιλητών και ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ενοτήτων.

Κάποιοι εκτιμούν ότι το Decentralized 2019 θα αποτελέσει το κορυφαίο συνέδριο για το χώρο του blockchain στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, το σημαντικό αυτό συνέδριο έρχεται και πάλι στην Αθήνα ακόμα πιο ώριμο. Ίσως γιατί μαζί με την ωρίμανση των διεργασιών που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο για τη νέα -επαναστατική για πολλούς- τεχνολογία ωριμάζουν και οι διοργανώσεις που σχετίζονται με αυτή. Αποκτούν περισσότερες πλευρές και εκφάνσεις, λαμβάνοντας τα μηνύματα που συμβαίνουν «εκεί έξω», με στόχο να αποτελέσουν ένα ωφέλιμο ανταλλακτήριο γνώσεων και ιδεών, σχετικά με τις εξελίξεις και τις τάσεις στον χώρο. Αυτό φιλοδοξεί να είναι και το φετινό Decentralized 2019.

 

Τι είναι το blockchain

Δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση του bitcoin, η τεχνολογία blockchain αντιμετωπίζεται πλέον ξέχωρα από το αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα. Δεν συνδέεται με το roller coaster της τιμής του αλλά ως μια επαναστατική τεχνολογία που επιτρέπει σε μεμονωμένα άτομα και επιχειρήσεις να συναλλάσσονται χωρίς ενδιάμεσους και χωρίς κάποιο από τα δύο μέρη να αμφισβητεί τη συναλλαγή. Εφικτό, χάρη στην ίδια την υποδομή του Internet, με την πληροφορία της συναλλαγής να μην μπορεί είτε να διαγραφεί είτε να τροποποιηθεί.

Ναι, το blockchain μπορεί να ξεκίνησε από τα κρυπτονομίσματα αλλά όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία εκτιμούν ότι οι εν δυνάμει εφαρμογές της ακουμπούν πολλούς κλάδους, επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την αλυσίδα αξιών, καταργώντας τους μεσάζοντες. Από το χρηματοπιστωτικό ή τον ασφαλιστικό κλάδο, μέχρι το real estate, αλλά και τη λειτουργία του κράτους και τη σχέση του με τους πολίτες, το blockchain μπορεί να δημιουργήσει μια επανάσταση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι οργανισμοί, φορείς, και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αναπτύσσοντας εφαρμογές. Εφαρμογές που στην παρούσα φάση βρίσκονται σε νηπιακό -εμβρυακό για άλλους- στάδιο και θα μας επηρεάσουν στα επόμενα χρόνια.

 

Decentralized 2019: καθρέφτης των διεργασιών

Αυτές τις έντονες διεργασίες, που πραγματοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, αντανακλά το συνέδριο Decentralized 2019. Με ένα γεμάτο πρόγραμμα 3 ημερών και με περισσότερους από 80 ομιλητές από δεκάδες χώρες και από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, ακαδημαϊκών αλλά και εμπειρογνωμόνων.  

Η πρώτη ημέρα, 30 Οκτωβρίου, είναι η ημέρα των workshops που απευθύνονται:

- σε όσους θέλουν να εκπαιδευτούν στην πλατφόρμα Corda blockchain, καθώς και σε μηχανικούς blockchain που επιδιώκουν να αναπτύξουν τη δική τους εφαρμογή Corda.

-  σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια πρακτική εμπειρία στην πλατφόρμα της Hyperledger, την πιο δημοφιλή πλατφόρμα στον κόσμο για την επιχειρηματικότητα στον τομέα του blockchain.

Στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου θα έχουμε το «κυρίως πιάτο» του Decentralized 2019, με το συνέδριο να καταπιάνεται με τις τρεις βασικές ενότητες των διεθνών εξελίξεων στο blockchain: Επιχειρήσεις, Τεχνολογία και Ακαδημαϊκή Έρευνα. Ανάμεσά τους ο W. Scott Stornetta (ένας από τους πατέρες του blockchain), o Adam Back (συν-ιδρυτής και CEO της Blockstream), η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή (Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο), ο Silvio Schembri (Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας, Μάλτα), η Perianne Boring (ιδρυτής και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου), η Βασιλική Λαζαράκου (Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος), κ.α. Ονόματα που μαρτυρούν την πολυσυλλεκτικότητα της φετινής διοργάνωσης.

Την πλήρη λίστα των ομιλητών μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Το Decentralized 2019 διοργανώνεται από το Institute For the Future του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.

BLOCKCHAIN,DECENTRALIZED 2019,ΣΥΝΕΔΡΙΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home