Αποχωρεί το PayPal από το κρυπτονόμισμα του Facebook

Αποχωρεί το PayPal από το κρυπτονόμισμα του Facebook

H πρώτη ηχηρή αποχώρηση από τη συμμαχία του Libra, του κρυπτονομίσματος του Facebook, είναι γεγονός, με το PayPal να κάνει γνωστό ότι αποσύρει τη συμμετοχή του.

Η αποχώρηση έγινε γνωστή με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών της προτεραιοτήτων, προσφέροντας υπηρεσίες πληρωμών, σε πληθυσμούς αποκλεισμένους από την πρόσβαση σε τέτοιου τύπου υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το PayPal θα συνεχίσει να υποστηρίζει το όραμα του Libra, προσβλέποντας σε ένα εποικοδομητικό διάλογο στο μέλλον, όπως επίσης και τη συνεργασία του με το Facebook, το οποίο αποτελεί στρατηγικό του συνεργάτη.

Η αποχώρηση του PayPal είναι η πρώτη από τα 27 μέλη της συμμαχίας που στήριξαν το Facebook Libra στο ξεκίνημά του και έρχεται σε συνέχεια από πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο γινόταν αναφορά ότι κάποια ιδρυτικά μέλη, μεταξύ των οποίων η Visa και η Mastercard, επανεξέταζαν τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα.

Στο μεταξύ οι πιέσεις προς το κρυπτονόμισμα του Facebook από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται, με τον Eπίτροπο και υπεύθυνο επί των οικονομικών θεμάτων Valdis Dombrovskis να σημειώνει σε σημερινές δηλώσεις του την πρόθεση υιοθέτηση νέων κανόνων από την ΕΕ σχετικά με τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, μεταξύ των οποίων και το Facebook Libra.

LIBRA,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,PAYPAL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home