Το κβαντικό κατόρθωμα της Google

Deasy @ 24.09.2019
Το κβαντικό κατόρθωμα της Google

Φαίνεται πως οι ερευνητές της Google κατάφεραν κάτι πολύ σημαντικό, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με ένα αρχείο που βγήκε για λίγο στο Internet, για την ακρίβεια σε ένα site
της ΝΑΣΑ, λίγο πριν (πράγματι!) το κατεβάσουν, η Google σχεδίασε έναν επεξεργαστή που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει έναν μαθηματικό υπολογισμό σε 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, όταν ένας “κανονικός” υπερυπολογιστής θα χρειαζόταν γύρω στα 10.000 χρόνια.

Δυστυχώς η μηχανή που έκανε τον συγκεκριμένο υπολογισμό… δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Πράγμα που σημαίνει πως η χρήση τόσο εξελιγμένων υπολογιστών στην καθημερινότητά μας είναι αρκετά μακριά.

Δεν παύει όμως να αποτελεί επίτευγμα που μάλλον θα περάσει στην Ιστορία.

Για την ώρα, παρατηρεί η βρετανική οικονομική εφημερίδα, οι κβαντο-υπολογιστές μπορούν να κάνουν ό,τι και οι συμβατικοί αλλά με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αν όμως εξελιχθούν, στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χημεία, την κρυπτογραφία και τη φαρμακοβιομηχανία. Βεβαίως οι εφαρμογές δεν περιορίζονται σε αυτούς τους τομείς, αλλά φτάνουν ως το σύγχρονο άγιο δισκοπότηρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ελπίζουμε να είμαστε στα πέριξ και να δούμε αν όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα ή θα μείνουν μόνο στο πεδίο των πειραματισμών.

ΚΒΑΝΤΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ,GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home