Έρχονται τα Facebook Glasses και ο… Άγιος

Έρχονται τα Facebook Glasses και ο… Άγιος

Θυμάσαι τα Google Glasses που υποτίθεται πως θα άλλαζαν τον κόσμο μας αλλά τελικά πέρα από ένα σύντομο πέρασμα από πολύ λίγους τομείς της οικονομίας έπιασαν μια θέση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας;

Στο θέμα των γυαλιών επανέρχεται το Facebook που θέλει να βάλει τα γυαλιά στην Google (τι προφανές λογοπαίγνιο) και για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με την Luxottica.

Ναι, κάτι σου θυμίζει το όνομα της εταιρείας, που είναι υπεύθυνη για τα γυαλιά Ray-Ban. Το Facebook εκτιμά πως η συνεργασία θα οδηγήσει σε σχέδια γυαλιών που θα είναι ελκυστικά στον κόσμο.

Τα γυαλιά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή πληροφοριών στο μάτι του χρήστη, καθώς και για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ θα διαθέτουν (εδώ αρχίζουν τα δύσκολα) μίνι κάμερα για ζωντανές αναμεταδόσεις στο Facebook. Θα πεις πως το ίδιο συμβαίνει σήμερα με τα κινητά τηλέφωνα, όπου ο καθένας σε βγάζει live στο Facebook χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι. Σωστά, μόνο που εδώ μιλάμε για γυαλιά που ήδη θα τα φοράς άρα θα είναι και πιο… διακριτικές οι λήψεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε όρους προσωπικών δεδομένων, GDPR και συναφών συμπαρομαρτούντων.

Εκτός από τα γυαλιά όμως το Facebook πειραματίζεται και με ένα έξυπνο δαχτυλίδι που δέχεται εντολές με βάση συγκεκριμένες κινήσεις του χεριού. Ισως να έχει αρκετές εφαρμογές σε συνδυασμό με άλλες συσκευές, το κερασάκι όμως στην τούρτα είναι πως για την ώρα το δαχτυλίδι ονομάζεται…Agios.

 

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home