Απειλή ευρω-φόρου στους "μεγάλους" του Internet

Απειλή ευρω-φόρου στους 'μεγάλους' του Internet

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει φόρο στις ψηφιακές υπηρεσίες αν δεν υπάρξει συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή σε επίπεδο ΟΟΣΑ ή και των G20. Η απειλή που κάποιοι θα έλεγαν πως είναι προειδοποίηση έρχεται από τον Πάολ Τζεντιλόνι, τον διάδοχο του Πιέρ Μοσκοβισί στην Κομισιόν για τα οικονομικά θέματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έδωσε συνέντευξη στη La Stampa και είπε πως πρώτο μέλημά του θα είναι να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να επιβληθεί φόρος των μεγάλων του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό, όπως είπε, θα ήταν η πιο αποδοτική λύση, αλλά αν δεν καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο η Ε.Ε. θα προχωρήσει μόνη της.

Θα πεις τώρα πως σιγά, τα έχουμε ξανακούσει αυτά και μέχρι να πάρουν αποφάσεις περνάνε τα νιάτα μας και πάνε. Ο Τζεντιλόνι όμως φαίνεται πως βιάζεται. "Η Κομισιόν θα επιχειρήσει να καταλήξει σε συμφωνία ως το 2020 αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, αποστολή μου θα είναι να προτείνουμε έναν ευρωπαϊκό φόρο. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι στο να περιμένουμε" είπε ο Τζεντιλόνι και κάποια νεύρα στην Ουάσιγκτον μάλλον θα τεντώθηκαν λίγο περισσότερο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home