Facebook χωρίς Likes γίνεται;

Facebook χωρίς Likes γίνεται;

Ο αριθμός των likes και, γενικότερα, των αντιδράσεων σε ένα post στο Facebook έχει αντίκτυπο στον τρόπο που κάποιος αντιμετωπίζει μία δημοσίευση. Αν συμφωνεί με το περιεχόμενό της μπορεί να συμμετάσχει και αυτός στην άτυπη “ψηφοφορία” μπορεί όμως και να μην πατήσει το πολυπόθητο κουμπάκι του Μ’αρέσει / Αγαπάω κτλ επειδή ακριβώς το έχουν ήδη πατήσει αρκετοί πριν από αυτόν. Σε δημοσιεύσεις που δεν συμφωνεί, πάλι, μπορεί ο μεγάλος αριθμός Like (και λοιπών εκδηλώσεων) να τον κάνει ακόμη πιο έξαλλο και να απαντήσει με κάποιο δηλητηριώδες σχόλιο που ίσως οδηγήσει σε δυσάρεστη ανταλλαγή μηνυμάτων.

Αν όμως δεν ήξερες τον αριθμό των αντιδράσεων θα στεκόσουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα απέναντι στην ίδια τη δημοσίευση; Το Instagram, που μην ξεχνάμε πως είναι μέλος του γκρουπ του Facebook, δοκιμάζει σε επτά χώρες το “κρύψιμο” των Like. Σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά και της Βραζιλίας, δεν εμφανίζεται ο αριθμός αλλά, ίσως, τα ονόματα κάποιων φίλων στους οποίους μπορεί να άρεσε η ανάρτηση.

Τι θα συνέβαινε αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοζόταν και στο Facebook; Αν είσαι από αυτούς που τα μηνύματά τους δεν συνεγείρουν τις μάζες αλλά μόνο μια μικρή ομάδα φίλων και γνωστών, θα ένιωθες καλύτερα αν ήξερες πως ο αριθμός των Likes που μαζεύεις δεν γίνεται γνωστός παραπέρα; Το Facebook θεωρεί πως το κρύψιμο μπορεί να περιορίσει αυτή την ιδιότυπη αυτολογοκρισία. Ίσως, λέμε τώρα εμείς, να προκαλεί και λιγότερες εντάσεις.

Το ενδιαφέρον είναι πως το Facebook επιβεβαιώνει στο TechCrunch πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κρύβει τον αριθμό των αντιδράσεων -εκτός βέβαια από τον ίδιο τον δημιουργό που εξακολουθεί να έχει γνώση του πώς τα πάει το post του- αλλά δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως το σκέφεται, πως το δοκιμάζει και πως μπορεί να το θέσει κάποια μέρα σε εφαρμογή. Εκείνη η μέρα θα είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα.

FACEBOOK,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home