Αποκάλυψη της Google για “μολυσμένα” iPhone

Deasy @ 30.08.2019
Αποκάλυψη της Google για “μολυσμένα” iPhone

Το προστατευμένο οικοσύστημα των iPhone φαίνεται πως δεν ήταν τελικά και τόσο απόρθητο όσο θα πίστευε κανείς, εφόσον αυτά που ισχυρίζεται η Google ισχύουν.

Ερευνητές της εταιρείας διαπίστωσαν πως χάρη σε περίπου 12 διαφορετικά κενά ασφαλείας στο iPhone, ήταν εφικτή η παγίδευση των συσκευών με λογισμικό που είχε πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων.

Όλα ξεκινούσαν από την επίσκεψη -από το iPhone βεβαίως- σε κάποιο website, μολυσμένο με το σχετικό κακόβουλο λογισμικό. Το site προσπαθούσε να εγκαταστήσει τον “κοριό” στο iPhone και αν το κατάφερνε έστελνε πίσω στον server πληροφορίες όπως επαφές, εικόνες και τρέχουσα γεωγραφική θέση κάθε 60 δευτερόλεπτα.

Οι ερευνητές της Google λένε πως οι άγνωστοι δράστες είχαν κατορθώσει να εκμεταλλευτούν αδυναμίες κάθε έκδοσης του iOS από την 10 έως την -τρέχουσα- 12.

Βεβαίως η ταυτότητα εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτή την υπόθεση παρακολούθησης δεν είναι γνωστή, βεβαίως ο καθένας μπορεί να εικάσει ό,τι θέλει. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχόλια από την Apple.

HACKING,APPLE,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home