Samsung Galaxy Note 10: αποκαλύφθηκε και έρχεται Ελλάδα στις 23 Αυγούστου

Deasy @ 08.08.2019
Samsung Galaxy Note 10: αποκαλύφθηκε και έρχεται Ελλάδα στις 23 Αυγούστου

Σε περίπου 15 ημέρες θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το νέο Samsung Galaxy Note 10, η νέα ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας που αποκαλύφθηκε χθες.

Το νέο Galaxy Note 10 για πρώτη φορά έρχεται σε δύο μεγέθη, συνδυάζοντας τον κομψό σχεδιασμό με τις υψηλές επιδόσεις και τα εργαλεία παραγωγικότητας, συστατικά στοιχεία που έχουν δημιουργήσει μια πιστή βάση χρηστών τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, η στάνταρ έκδοση του Galaxy Note 10 έρχεται με infinity οθόνη 6,3 ιντσών, ενώ με τη μεγαλύτερη οθόνη, 6,8 ιντσών έρχεται το Galaxy Note 10+. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν την βραβευμένη Dynamic AMOLED οθόνη, με HDR10+, δυναμική χαρτογράφηση τόνων και 98% ομοιομορφία χρώματος και φωτεινότητας. Επιπλέον, μειώνει το μπλε φως για την προστασία των ματιών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα του χρωματικού εύρους για άνετη θέαση. Η οθόνη εκτείνεται σχεδόν από άκρη σε άκρη στην μπροστινή επιφάνεια της συσκευής, δεν έχει σχεδόν καθόλου πλαίσιου, με την οπή για την selfie κάμερα να είναι τοποθετημένη κεντρικά στο άνω μέρος της.

 

Εργαλεία παραγωγικότητας

Για τους χρήστες που αναζητούν το βέλτιστο σε επίπεδο παραγωγικότητας, το Note 10 έρχεται με νέες τεχνολογίες και ενισχυμένες δυνατότητες. Ειδικότερα:

- Μετατροπή Χειρόγραφου σε Ψηφιακό κείμενο: Το Galaxy Note10 φέρνει νέες δυνατότητες στο επανασχεδιασμένο uni-body S Pen. Οι χρήστες του Note10 μπορούν να κρατήσουν σημειώσεις, να μετατρέψουν τα χειρόγραφά τους σε ψηφιακό κείμενο με το Samsung Notes και να το αποθηκεύσουν σε διαφορετικές μορφές αρχείων, όπως το Microsoft Word. Οι χρήστες μπορούν να εξατομικεύσουν τις σημειώσεις τους μικραίνοντας, μεγαλώνοντας ή αλλάζοντας το χρώμα της γραμματοσειράς. Πολύ εύκολα, οι σημειώσεις μιας συνάντησης μπορούν να μορφοποιηθούν και να διαμοιραστούν και η έμπνευση της στιγμής να μετατραπεί σε επεξεργάσιμο αρχείο.

- Εξέλιξη του S Pen: Το Galaxy Note10 διαθέτει Bluetooth Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας ώστε να διαρκεί περισσότερο, ενώ με την προσθήκη δυνατοτήτων χειρονομιών, επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής με το S Pen. Με την παραχώρηση πρόσβασης στο SDK (Software Development Kit), οι developers μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένους ελέγχους που επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν ή να χρησιμοποιήσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές με χειρονομίες.

- Samsung DeX για PC: Το Galaxy Note10 διευρύνει τις δυνατότητες του Samsung DeX, διευκολύνοντας τους χρήστες να δουλεύουν μέσω του smartphone τους και ενός PC ή Mac. Με μια απλή, συμβατή USB σύνδεση, οι χρήστες μπορούν να κάνουν drag and drop αρχεία από τη μια συσκευή στην άλλη και να χειριστούν τις αγαπημένες τους mobile εφαρμογές με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους, ενώ τα αρχεία τους παραμένουν ασφαλή στο smartphone τους με τη βοήθεια του Samsung Knox.

- Σύνδεση με Windows: Το Galaxy Note10 ενσωματώνει τη λειτουργία Σύνδεση σε Windows (Link to Windows) κατευθείαν από τις Γρήγορες Ρυθμίσεις της συσκευής. Με ένα μόνο κλικ, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Windows 10 PC τους. Εκεί, μπορούν να δουν τις ειδοποιήσεις τους, να στείλουν και να λάβουν μηνύματα, και να δουν πρόσφατες φωτογραφίες χωρίς να διακόψουν την εργασία τους για να ελέγξουν το smartphone τους.

 

Τριπλή κάμερα

Με το Galaxy Note10, οι δημιουργοί περιεχομένου και οι καθημερινοί χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία αιχμής, για να καταγράψουν βίντεο και φωτογραφίες, εκπληκτικής ποιότητας, εξασφαλίζοντας πως τα κανάλια, τα stories και τα posts τους θα ξεχωρίσουν. Συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία, το Galaxy Note10 αναβαθμίζει το mobile videography και τη φωτογραφία, σε επόμενο επίπεδο.

- Premium Τεχνολογία Βίντεο: Το Galaxy Note10 επιτρέπει στους χρήστες να μαγνητοσκοπήσουν απίθανα βίντεο επαγγελματικού επιπέδου, χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Η λειτουργία Live Focus Video προσθέτει την αίσθηση βάθους πεδίου, μέσω της θόλωσης φόντου, εστιάζοντας σε συγκεκριμένο θέμα. Με τη νέα λειτουργία Zoom in Mic, οι χρήστες μπορούν να απομονώσουν τον περιβάλλοντα ήχο και να εστιάσουν στο επιθυμητό θέμα, δυναμώνοντας την ένταση. Η νέα και ανανεωμένη λειτουργία Super Steady σταθεροποιεί τη λήψη, και είναι διαθέσιμη στη λειτουργία Hyperlapse για σταθερά time-lapse βίντεο.

- Γρήγορη και Εύκολη Επεξεργασία Βίντεο: Μετά την καταγραφή του βίντεο, οι χρήστες Galaxy Note10 μπορούν να επεξεργαστούν το περιεχόμενο στη στιγμή απευθείας από το smartphone τους. Η λειτουργία Video Editor αναδεικνύεται με το S Pen, ώστε οι χρήστες να επιλέγουν εύκολα και με ακρίβεια τη στιγμή που θέλουν να επξεργαστούν. Για δημιουργούς που αποζητούν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στο περιεχόμενο, το Adobe Rush του Galaxy Note10 διαθέτει μια προηγμένη σουίτα εργαλείων επεξεργασίας, πλέον μεγαλύτερης ακρίβειας με το S Pen.

- Screen Recorder: Για τους gamers που θέλουν να προσθέσουν μια προσωπική πινελιά στα streams τους, ή τους vloggers που θέλουν να ενισχύσουν τα εκπαιδευτικά τους βίντεο, το Galaxy Note10 παρουσιάζει το Screen recorder. Οι χρήστες μπορούν να μαγνητοσκοπήσουν εύκολα την οθόνη τους, να προσθέσουν reactions χρησιμοποιώντας τη Selfie κάμερα (picture-in-picture) και να χρησιμοποιήσουν το S Pen για σημειώσεις καθώς μαγνητοσκοπούν, για πιο διασκεδαστικά και διαδραστικά βίντεο.

- AR Σκίτσο και 3D Scanner: To Galaxy Note10 ενσωματώνει κορυφαίες λειτουργίες Augmented Reality και 3D στην κάμερα. Σε συνδυασμό με την Ultra Wide κάμερα, ξεδιπλώνει έναν ολοκαίνουριο κόσμο δυνατοτήτων για τους δημιουργούς. Με τη λειτουργία AR Σκίτσο και τη χρήση του S Pen, οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν μια φωτογραφία, προσθέτοντας δυναμικές ζωγραφιές, εφέ ή και κίνηση. Με το 3D Scanner, μια επαναστατική πρωτιά για τη σειρά Note, η DepthVision κάμερα του Galaxy Note10+ μπορεί να αποτυπώσει και να σαρώσει ένα αντικείμενο, και να το μετατρέψει άμεσα σε κινούμενη 3D εικόνα.

- Night Mode: Για εντυπωσιακές selfies ανεξαρτήτως συνθηκών χαμηλού φωτισμού, η λειτουργία Night Mode, είναι πλέον διαθέσιμη στην εμπρόσθια κάμερα.

 

Εξαιρετική απόδοση

Οι φίλοι της σειράς Note χρησιμοποιούν τα smartphones τους για κάνουν σχεδόν τα πάντα. Όχι απλώς για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις τους, αλλά και για να ολοκληρώσουν μεγάλα projects, να διαχειριστούν τις επιχειρήσεις τους, να επεξεργαστούν βίντεο για τα social media τους και να δημιουργήσουν με το S Pen. Το Galaxy Note10 είναι κατασκευασμένο με προηγμένο υλικολογισμικό και λειτουργίες υψηλού επιπέδου ώστε να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία.

- Υπέρ Ταχεία Φόρτιση (Super Fast Charging):Με μόλις 30 λεπτά φόρτισης, το Galaxy Note10 διαρκεί σύμφωνα με τη Samsung μια ολόκληρη μέρα  υποστηρίζοντας μέχρι και 45W ενσύρματης φόρτισης.

- Gaming: Καθώς τα mobile games απαιτούν καλύτερους επεξεργαστές και τα γραφικά τους εμπλουτίζονται, η καλύτερη εμπειρία gaming είναι εφικτή μόνο με κορυφαία χαρακτηριστικά συσκευής. Το Galaxy Note10 διαθέτει το πιο λεπτό σύστημα ψύξης θαλάμου ατμών στον κόσμο, το οποίο εξασφαλίζει την βέλτιστη απόδοση διατηρώντας το μοναδικό  στυλ της συσκευής. Με το Game Booster που λειτουργεί με βάσει την Τεχνητή Νοημοσύνη, το Galaxy Note10 βελτιώνει την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας. Ακόμα, με την υπηρεσία online gaming streaming PlayGalaxy Link, οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι τους από το σημείο που το άφησαν στο PC, χωρίς να απαιτείται αποθήκευση τοπικά.

- Κορυφαίες Ταχύτητες: Με δυνατότητες LTE και 5G συνδεσιμότητας, οι χρήστες του Note10 μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις υψηλότερες ταχύτητες του παρόχου δικτύου τους. Το Galaxy Note10 5G τιθασεύει την απόλυτη δύναμη του δικτύου επόμενης γενιάς για streaming βίντεο υψηλής ανάλυσης, για downloading περιεχομένου με κορυφαίες ταχύτητες και για streaming παιχνιδιών με μεγάλο όγκο γραφικών, σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν όλα όσα αγαπούν, σε ασύλληπτη ταχύτητα, το Galaxy Note10+ 5G αλλάζει τον τρόπο λήψης περιεχομένου και επικοινωνίας.

- Wireless Powershare: Οι χρήστες μπορούν να φορτίσουν ασύρματα τα Galaxy Watch, Galaxy Buds ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή που υποστηρίζει το πρότυπο Qi, με το Wireless PowerShare που διαθέτει το Galaxy Note10 τους.

 

Διαθεσιμότητα και προπαραγγελία του Galaxy Note10

Τo Galaxy Note10 θα είναι διαθέσιμo στην ελληνική αγορά στις αποχρώσεις Aura Glow, Aura Black και Aura Pink. To Galaxy Note10+ έρχεται σε Aura Glow, Aura White και Aura Black. Οι προπαραγγελίες για τα Galaxy Note10 και Galaxy Note10+ ξεκίνησαν ήδη, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επιστρέψουν την υπάρχουσα συσκευή τους και να επωφεληθούν με επιπλέον 100 ευρώ.

Το κόστος του Galaxy Note 10 ξεκινάει από τα 999 ευρώ για τη στάνταρ έκδοση και ανεβαίνει στα 1149 ευρώ για το Note 10+, με την κυκλοφορία των συσκευών να ξεκινάει στις 23 Αυγούστου.

Galaxy Note 10, Note10+ Τεχνικές Προδιαγραφές

 

Galaxy Note10

Galaxy Note10+

Οθόνη

6.3-ιντσών FHD+

Dynamic AMOLED Infinity-O Οθόνη,

2280x1080 (401ppi)

Με πιστοποίηση HDR10+

6.8-ιντσών Quad HD+

Dynamic AMOLED Infinity-O Οθόνη

3040×1440 (498ppi)

Με πιστοποίηση HDR10+

*Η οθόνη έχει μετρηθεί διαγώνια ως πλήρες ορθογώνιο χωρίς να υπολογίζονται οι στρογγυλεμένες γωνίες. Η πραγματική ορατή περιοχή είναι μικρότερη λόγω των στρογγυλεμένων γωνιών και της οπής της κάμερας.

* Η προεπιλεγμένη ανάλυση του Galaxy Note10+ είναι full HD+, και μπορεί να αλλαχθεί σε Quad HD+ στις Ρυθμίσεις.

Κάμερα

Πίσω όψη: Τριπλή Κάμερα

 - Ultra-Wide: 16MP F2.2 (123°)

 - Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)

 - Τηλεφακός: 12MP F2.1 OIS (45°)

 

 

Εμπρόσθια: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Πίσω όψη: Τετραπλή κάμερα

 - Ultra-Wide: 16MP F2.2 (123°)

 - Wide-angle: 12MP 2PD AF F1.5/F2.4 OIS (77°)

 - Τηλεφακός: 12MP F2.1 OIS (45°)

 - DepthVision Camera: VGA

 

Εμπρόσθια: 10MP 2PD AF F2.2 (80°)

Σώμα

71.8 x 151.0 x 7.9χιλ, 168γρ

(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08χιλ, 3.04γρ)

77.2 x 162.3 x 7.9χιλ, 196γρ

(BLE S Pen: 5.8 × 4.35 × 105.08 3.04γρ)

* το Galaxy Note10+ 5G mmWave ζυγίζει 198γρ.

AP

- 7nm 64-bit Οκταπύρηνος επεξεργαστής (Max. 2.7 GHz + 2.4 GHz + 1.9 GHz)

- 7nm 64-bit Οκταπύρηνος επεξεργαστής (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

* Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο κινητής.

Μνήμη

- 8GB RAM με 256GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης (μόνο LTE)

- 12GB RAM με 256GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης (μόνο 5G)

- 12GB RAM με 256GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης

- 12GB RAM με 512GB εσωτερική μνήμη αποθήκευσης

 

* Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, την αγορά και τον πάροχο κινητής.

* Η μνήμη χρήστη είναι μικρότερη από τη συνολική μνήμη λόγω της αποθήκευσης του λειτουργικού συστήματος και του λογισμικού που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία της συσκευής. Η πραγματική μνήμη χρήστη θα διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο και μπορεί να αλλάξει μετά την εκτέλεση των αναβαθμίσεων του λογισμικού.

SIM Κάρτα

LTE

Dual SIM: μία Nano SIM και μία Nano SIM

Dual SIM (Hybrid): μία Nano SIM και μία Nano SIM ή μια κάρτα MicroSD (μέχρι και 1TB)

5G

Single SIM: μία Nano SIM

Single SIM: μία Nano SIM και μία κάρτα MicroSD (μέχρι και 1TB)

 

* Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο κινητής.

* Η κάρτα SIM και η κάρτα MicroSD πωλούνται ξεχωριστά.

* Η υβριδική θύρα SIM διαθέσιμη μόνο για το μοντέλο Galaxy Note10+ LTE.

Μπαταρία[1]

3,500mAh (τυπική τιμή)

4,300mAh(τυπική τιμή)

* Τυπική τιμή που ελέγχθηκε υπό συνθήκες εργαστηρίου τρίτων ομάδων. Τυπική τιμή είναι η εκτιμώμενη μέση τιμή λαμβάνοντας υπόψη την απόκλιση της χωρητικότητας της μπαταρίας μεταξύ των δειγμάτων μπαταρίας που ελέγχθηκαν σύμφωνα με το πρότυπο IEC 61960. Η ονομαστική (ελάχιστη) χωρητικότητα είναι 3400mAh για το Galaxy Note10 και 4170mAh για το Galaxy Note10 +. Η πραγματική διάρκεια μπαταρίας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον δικτύου, τα πρότυπα χρήσης και άλλους παράγοντες.

*Η λειτουργία Υπερ Ταχείας Φόρτισης είναι συμβατή ενσύρματα με τα πρότυπα QC2.0, AFC και PD3.0

*Ταχύτητα ασύρματης φόρτισης με Fast Wireless Charging 2.0 συμβατή με τα πρότυπα WPC και PMA

*Wireless PowerShare: το Wireless Powershare περιορίζεται σε smartphones της Samsung ή άλλων brands με πρότυπο WPC Qi ασύρματης φόρτισης

OS

Android 9.0 (Pie)

Δίκτυο

LTE

Ενισχυμένο 4x4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20

 - Μέχρι 2.0Gbps Download / Μέχρι 150Mbps Upload

* Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τον πάροχο και το περιβάλλον χρήσης.

5G

5G Non Standalone (NSA), Sub6 / mmWave

*Απαιτεί σύνδεση 5G. Η πραγματική ταχύτητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τον πάροχο και το περιβάλλον χρήσης

Συνδεσιμότητα

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

- Μέχρι 1.2Gbps Download / Μέχρι 1.2Gbps Upload

*Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την αγορά και τον πάροχο κινητής.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Η κάλυψη των Galileo BeiDou ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Το BeiDou ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές. 

Πληρωμές

NFC, MST

* Ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την αγορά, τον πάροχο κινητής και τους παρόχους υπηρεσιών.

SAMSUNG GALAXY NOTE 10,SMARTPHONES,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home