Τραμπ εναντίον Facebook Libra και άλλων κρυπτονομισμάτων

Τραμπ εναντίον Facebook Libra και άλλων κρυπτονομισμάτων

Μία ημέρα μετά τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα σχέδια του Facebook για το δικό του κρυπτονόμισμα δεν μπορούν να προχωρήσουν πριν αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ανησυχίες, το λόγο πήρε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κινήθηκε περίπου στους ίδιους τόνους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν είναι φίλος των κρυπτονισμάτων, τα οποία χαρακτήρισε «αέρα», με έντονες μεταβολές τιμών και όχι πραγματικό χρήμα, προσθέτοντας ότι «αν το Facebook ή όποια άλλη εταιρεία θέλουν να γίνουν… τράπεζες θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς με κάθε άλλη (Τράπεζα), εθνική ή διεθνή».

Το Facebook Libra, σύμφωνα με τα σχέδια του Facebook, αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στην επόμενη χρονιά, όμως από τη στιγμή που παρουσιάστηκε έχει δεχθεί έντονη κριτική, κυρίως σε ζητήματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και πως θα τα διαχειρίζεται η εταιρεία, την εξασφάλιση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για ξέπλυμα χρήματος, την προστασία των καταναλωτών και την ενδεχόμενη έντονη διακύμανση της τιμής, φαινόμενο που συναντάμε πολύ έντονα στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Ακόμα και η συμμετοχή μεγάλων εταιρειών στο εγχείρημα, όπως η Mastercard, η Visa, το Spotify, η PayPal, το eBay Inc, η Uber και πολλών ακόμη δεν έχουν καταφέρει να κάμψουν τους προβληματισμούς για το πως θα εξασφαλίζονται όλα τα παραπάνω σημεία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ένας ακόμη φορέας στις ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ελέγχου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αναμένεται να δημοσιεύσει την έκθεσή του για το Libra, που πιθανότατα θα κινείται και αυτή προς την ίδια κατεύθυνση.  

LIBRA,ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ,ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home