Η πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group «πάει» Ισπανία

Η πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group «πάει» Ισπανία
Οι Παναγιώτης Γκεζερλής και Έλενα Χαϊλαζοπούλου της Convert Group ανάμεσα στα στελέχη της IQVIA Ισπανίας

Την επέκτασή της στο εξωτερικό ξεκινάει η ελληνική πλατφόρμα eRetail Audit της Convert Group, μετά το χθεσινό λανσάρισμά της για τον κλάδο των online φαρμακείων στην Ισπανία σε συνεργασία με την IQVIA Ισπανίας, τη μεγαλύτερη εταιρεία ερευνών και ανάλυσης δεδομένων στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο παγκοσμίως.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία της ελληνικής εταιρείας για την ανάλυση του συνόλου μιας αγοράς σε χώρα του εξωτερικού, η οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση υλοποιείται μετά από οκτώ μήνες προετοιμασίας. Η πλατφόρμα eRetail Audit λανσαρίστηκε το 2016 στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα μέτρησης μεριδίων για καταναλωτικά αγαθά σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία πωλήσεων από ηλεκτρονικά καταστήματα τόσο για τις μάρκες (brands) όσο και για τους λιανέμπορους (Retailers). Θεωρείται μάλιστα καινοτόμο και μοναδικό προϊόν σε διεθνές επίπεδο και ήδη συνεργάζεται με αρκετά μεγάλα πολυεθνικά brands. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την Ισπανία θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι και μια νέα αντίστοιχου τύπου συμφωνία σε μια ακόμα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο κλάδος των online φαρμακείων στην Ισπανία

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση για τη συμφωνία στην Ισπανία, ο κλάδος των online φαρμακείων στη συγκεκριμένη χώρα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον αντίστοιχο στην Ελλάδα, αφού παρατηρείται παρόμοιος κατακερματισμός φυσικών και online φαρμακείων καθώς και η απουσία οργανωμένων αλυσίδων. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του eRetail Audit, o κλάδος των οnline φαρμακείων στην ισπανική αγορά κατέγραψε πωλήσεις 130 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 (είναι δηλαδή κατά 10 εκ. Ευρώ μικρότερος από τον αντίστοιχο της Ελλάδας), όμως ο ρυθμός ανάπτυξης που κατέγραψε το 2018 ήταν 65%, δηλαδή τριπλάσιος σε σχέση με τα online φαρμακεία της Ελλάδας.

Στο δείγμα του eRetail Audit έχουν ήδη εισαχθεί 42 ισπανικά online φαρμακεία αξιοποιώντας τα πολύτιμα στοιχεία της πλατφόρμας για την online στρατηγική τους. Για την καλύτερη ανάλυση και κατανόηση της ισπανικής αγοράς η Convert Group έχει μάλιστα δημιουργήσει στα γραφεία της στην Αθήνα εξειδικευμένη ομάδα από ισπανόφωνους αναλυτές.

ERETAIL AUDIT,CONVERT GROUP,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home