Έρχονται τα κινεζικά αντίποινα στην υπόθεση Huawei

Έρχονται τα κινεζικά αντίποινα στην υπόθεση Huawei

Βεβαίως όσοι δεν κάνουν παρέα μόνο με τον Αμερικανό πρόεδρο το περίμεναν πως θα συμβεί και πως είναι απλώς θέμα χρόνου. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η Κίνα απέστειλε πολλαπλά μηνύματα προς τις ΗΠΑ υπονοώντας (τι υπονοώντας δηλαδή, πιο ξεκάθαρα δεν λέγεται) για σοβαρές συνέπειες στο “εμπάργκο” που κηρύχθηκε σε βάρος της Huawei.

Πρώτα πρώτα το Πεκίνο προειδοποίησε δια των ΜΜΕ που ελέγχει πως μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, δηλαδή όλων εκείνων των περίεργων ορυκτών που υπάρχουν σε μικρές ποσότητες σε όλα τα ηλεκτρονικά μαραφέτια και χωρίς αυτά δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρονικά μαραφέτια (βασικά μπορούμε αλλά δεν θα είναι τόσο αποδοτικά όσο αυτά που ήδη έχουμε).

Συμβαίνει η Κίνα να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σπάνιων γαιών και μια διαταραχή στις εξαγωγές ή κάποιος περιορισμός θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες.

Η ίδια η Huawei στο μεταξύ δηλώνει πως θα προσφύγει στην αμερικανική Δικαιοσύνη εναντίον του διατάγματος Τραμπ με το οποίο μπήκε στη “μαύρη λίστα” αλλά παράλληλα προειδοποίησε πως οι σε βάρος της κυρώσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να επηρεάσουν 1.200 αμερικανικές εταιρείες με τις οποίες η ίδια συνεργάζεται.

Κερασάκι στην τούρτα είναι το περιστατικό που υποστηρίζουν οι Κινέζοι πως συνέβη με πρωταγωνίστρια την FedEx. Η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης δεμάτων κατηγορείται από την Huawei πως έστειλε σε λάθος διεύθυνση τέσσερα πακέτα που η ίδια είχε δώσει για να παραδοθούν σε συνεργάτες της.

Έχει και συνέχεια. Η SoftBank ανακοίνωσε πως αποκλείει την Huawei από τον κατάλογο των προμηθευτών που είναι υποψήφιοι για την ανάπτυξη του δικού της δικτύου 5G. Οι καχύποπτοι είδαν και εδώ αμερικανικό δάκτυλο, διότι η SoftBank έχει στενές σχέσεις με σαουδαραβικά κεφάλαια και όλοι ξέρουν πόσο καλά τα πάνε οι Σαουδάραβες με τον Ντόναλντ Τραμπ.

HUAWEI,HUAWEI,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home