Ομαδικά Vaults μεταξύ φίλων και μελών οικογένειας λανσάρει η Revolut

Ομαδικά Vaults μεταξύ φίλων και μελών οικογένειας λανσάρει η Revolut

Την υπηρεσία Vault, που είχε λανσάρει πριν από ένα περίπου χρόνο, εμπλουτίζει η Revolut, προσφέροντας πλέον και τη δυνατότητα ομαδικών vaults, μεταξύ φίλων και μελών μιας οικογένειας.

Το Vault είναι ένα είδος «εικονικού χρηματοκιβωτίου» στο οποίο αποταμιεύονται οι στρογγυλοποιήσεις μετά από κάθε αγορά που πραγματοποιεί ο χρήστης με την Revolut κάρτα του. Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης Revolut αγοράσει ένα καφέ που κοστίζει 2,70 ευρώ, 30 λεπτά μεταφέρονται στην υπηρεσία Vault. Στον ίδιο λογαριασμό βεβαίως έχει τη δυνατότητα να προσθέσει οποιαδήποτε στιγμή όποιο ποσό επιθυμεί. Στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι να αποταμιεύει ο χρήστης ένα ποσό -χωρίς να το αισθάνεται- το οποίο μπορεί να το χρησιμοποιήσει αργότερα για ένα συγκεκριμένο σκοπό που έχει ανάγκη.

Κατά αντιστοιχία, τα ομαδικά vaults είναι μια υπηρεσία που συγκεντρώνει τις στρογγυλοποιήσεις από τις συναλλαγές που πραγματοποιούν τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι έτσι ώστε να συγκεντρώνουν το απαραίτητο ποσό για ένα κοινό στόχο, από τις πληρωμές λογαριασμών μέχρι τα έξοδα διακοπών. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία αυτή βοηθάει τα νέα ζευγάρια να αποφύγουν την ταλαιπωρία παροχής εντύπων εγγράφων για άνοιγμα κοινού λογαριασμού. Τα μέλη ενός ομαδικού vault, μπορούν εύκολα να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποταμιεύουν πιο λίγα ή πιο πολλά χρήματα ανάλογα με την περίσταση, όπως επίσης μπορούν να αποσύρουν τα χρήματα τους ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με τη Revolut, από τον Απρίλιο του 2018 όταν και λανσαρίστηκε η υπηρεσία, μέχρι και σήμερα έχουν δημιουργηθεί 1 εκατομμύριο vaults, με το σύνολο των χρημάτων που έχουν αποταμιευτεί να ξεπερνάει τα 75 εκατομμύρια στερλίνες. Ημερησίως δημιουργούνται περίπου 3.000 νέα vaults, σε διάφορα νομίσματα (ευρώ, στερλίνα, ελβετικό φράγκο κ.α.) όπως επίσης και σε bitcoin.

 

Το κόστος ζωής έχει επηρεάσει αρνητικά την αποταμίευση

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Revolut, το 28% των millenials σε Ελλάδα και Κύπρο δυσκολεύεται να αποταμιεύσει χρήματα κάθε μήνα, λόγω της στασιμότητας των επαγγελματικών αποδοχών τους και του αυξανόμενου κόστους ζωής. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για το 13% των ατόμων αυτής της ηλικίας, οι οποίοι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να αποταμιεύσουν καθόλου χρήματα, ενώ το 63% δηλώνει ότι ανησυχεί για το οικονομικό του μέλλον.

Στην ίδια μελέτη, το 77% των νέων στην Ελλάδα και Κύπρο δηλώνουν ότι απολαμβάνουν τη διαχείριση των οικονομικών τους, μέσω των τραπεζικών εφαρμογών, αφού θεωρούν ότι έτσι έχουν τον πλήρη έλεγχο των δαπανών τους. Ως προς τις κύριες προτεραιότητες αποταμίευσης, εμφανίζονται οι διακοπές με 30% και η πρώτη κατοικία με 18%.  

REVOLUT,FINTECH,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home