Τα αυτόνομα ταξί της Waymo έγιναν ανάρπαστα

Deasy @ 20.05.2019
Τα αυτόνομα ταξί της Waymo έγιναν ανάρπαστα

Εδώ ετοιμαζόμαστε για την εκλογική Κυριακή και ένα από τα παραπολιτικά φαινόμενα είναι η στοίχιση του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου του ΣΑΤΑ και απηνή διώκτη της Uber και της (Taxi)Beat, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ πολύ μακριά από εδώ, στα βάθη των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ένα προάστιο του Φοίνιξ της Αριζόνα με 250.000 κατοίκους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ταξί που δεν έχουν ταξιτζή.

Για την ακρίβεια, έχουν οδηγό αλλά αυτός υπάρχει εκεί περισσότερο για να καθησυχάσει τυχόν ανησυχούντες παρά για να οδηγήσει. Δεν ξέρουμε αν τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν και την πολιτικο-οικονομικό-κοινωνικό-ερωτική ανάλυση στην οποία διαπρέπουν πολλοί συνάδελφοί του στον τόπο μας, πάντως η ουσία είναι πως τα ταξί της Waymo είναι ανάρπαστα.

Στο προάστιο του Τσάντλερ (έτσι ονομάζεται η περιοχή, καμία σχέση με τον ομώνυμο ήρωα από τα “Φιλαράκια”) λειτουργούν μερικές εκατοντάδες Waymo One χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η τοπική Τροχαία έχει μεν αναφέρει ορισμένα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων μόνο με υλικές ζημιές αλλά σε κανένα από αυτά δεν υπήρξε υπαιτιότητα του αυτόνομου-ρομποτικού οχήματος.

Η λειτουργία της Waymo στο συγκεκριμένο προάστιο είναι βέβαια κάτι που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι στην αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι μάλλον ζήτημα χρόνου η υπηρεσία να επεκταθεί στο Φοίνιξ και, σταδιακά, στο σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών. Βεβαίως δεν τολμούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί στην Αθήνα σε μία (μάλλον απίθανη προς το παρόν τουλάχιστον) περίπτωση που τα Waymo έρθουν προς τα εδώ.

TAXI,ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,WAYMO,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home