Εκτός ΗΠΑ η Huawei

Deasy @ 16.05.2019
Εκτός ΗΠΑ η Huawei

Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς πως αιφνιδιάστηκε με δεδομένη την πρόσφατη επιδείνωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, λοιπόν, πήρε το στιλό του και υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Παράλληλα το διάταγμα απαγορεύει την πώληση προϊόντων αμερικανικής τεχνολογίας στην κινεζική εταιρεία και πάλι με επίκληση της προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Η Huawei αντέδρασε αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου δεν θα κάνει ασφαλέστερες ή ισχυρότερες τις ΗΠΑ. “Αντίθετα, θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε κατώτερες και πιο ακριβές λύσεις και οι ΗΠΑ θα μείνουν πίσω στην ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς”.

Η κινεζική εταιρεία πρόσθεσε πως οι αβάσιμες απαγορεύσεις παραβιάζουν τα δικαιώματά της και “θέτουν άλλα νομικά θέματα” τα οποία δεν κατονομάζονται στη σχετική ανακοίνωσή της.

Η απαγόρευση επηρεάζει δύο βασικούς συνεργάτες και προμηθευτές της Huawei,την Qualcomm και την Broadcom.

H Huawei δεν είναι η μόνη εταιρεία που πλήττεται από το διάταγμα που υπέγραψε ο Ντοναλντ Τραμπ. Συνολικά εβδομήντα εταιρείες, μαζί και η Huawei, μπήκαν στη μαύρη λίστα. Η ZTE είναι ήδη αποκλεισμένη από πέρυσι, για όποιον τυχόν έχει απορία.

HUAWEI,ΗΠΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home