Βρετανική απειλή για ρύθμιση των μεγάλων του Internet

Deasy @ 11.04.2019
Βρετανική απειλή για ρύθμιση των μεγάλων του Internet

Το λέμε σε κάθε ευκαιαίρα πως αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη για τους μεγάλους του διαδικτύου που θα αντιμετωπίσουν τη βάσανο της ρύθμισης.

Η Βρετανία μπορεί να έχει τα προβλήματά της με το Brexit αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κοιτάζει τίποτε άλλο. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής έχουν επεξεργαστεί μία πρόταση για τη ρύθμιση του ψηφιακού περιβάλλοντος, τονίζοντας πως πρέπει να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η διάδοση περιεχομένου που προπαγανδίζει την τρομοκρατία.

Η νέα πρόταση θα υποχρεώνει εταιρείες όπως οι Facebook και Google να λάβουν μέτρα για την απομάκρυνση τέτοιου περιεχομένου και να ανταποκρίνεται με ταχύτητα στις σχετικές αιτήσεις των χρηστών. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους περιμένουν πρόστιμα και όπως φαίνεται αυτό το νομοθετικό πλαίσιο δεν θα είναι το μόνο στο οποίο θα καλούνται να συμμορφωθούν οι εταιρείες.

Πρόθεση για τη λήψη μέτρων υπάρχει και σε επίπεδο Ε.Ε. όπου ήδη υπάρχει η εμπειρία από τη θεσμοθέτηση της οδηγίας GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένω. Οι ΗΠΑ υπολείπονται των Ευρωπαίων, καθώς εκεί οι εταιρείες προστατεύονται από τη νομοθεσία που δεν τις καθιστά νομικά υπεύθυνες για περιεχόμενο που διανέμουν οι χρήστες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home