Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα ακούνε και τον... τροχονόμο

Τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα ακούνε και τον... τροχονόμο

Εμείς ζούμε στην Αθήνα (και το Μαρούσι) που λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι αλλά σε άλλα μέρη του κόσμου τους συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα, για παράδειγμα μπορεί να τους χαλάσουν οι σηματοδότες. Τι μπορεί να κάνει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο όταν σβήσουν τα φανάρια των δρόμων;

Όχι σε παρακαλούμε βγες λίγο από την άνεση αυτής της τέλειας πόλης και πες μας, τι θα περίμενες να κάνει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο αν έσβηναν οι σηματοδότες; Θα “κοκάλωνε” στη μέση του δρόμου, θα προχωρούσε σε yolo φάση και όποιον πάρει ο Χάρος ή θα έκανε κάτι άλλο, ας πούμε να περιμένει τον τροχονόμο;

Μια παρένθεση εδώ:
Αν το καλοσκεφτείς όσες φωτογραφίες και βίντεο έχουμε δει ως σήμερα με αυτόνομα οχήματα είναι σε περιοχές με άψογη ρυμοτομία ή με φαρδείς λεωφόρους και αυτοκινητοδρόμους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ούτε ζουν ούτε εργάζονται σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και πραγματικά δεν ξέρουμε πώς θα μπορούσε να κινηθεί ένα αυτόνομο όχημα σε στενά του Παγκρατίου ή της Κυψέλης, πάει η παρένθεση.

Η Waymo ανακοίνωσε πως τα αυτοκίνητά της είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα σήματα ενός τροχονόμου και να κινηθούν με βάση τις οδηγίες του. Η σχετική τεχνολογία υπάρχει από το 2016 και είχε αρχικά αναπτυχθεί ώστε τα οχήματα να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν τους ποδηλάτες.

Η Waymo έχει δημοσιεύσει και ένα σχετικό βίντεο όπου δείχνει πώς “βλέπει” το αυτοκίνητο τον τροχονόμο και πώς εξελίσσεται η διαχείριση της κυκλοφορίας στον δρόμο (με το συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο να “τρέχει” πιο γρήγορα και να θυμίζει βωβό κινηματογράφο).

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home