Αποκαλύφθηκε η σειρά Samsung QLED τηλεοράσεων για το 2019

Deasy @ 14.02.2019
Αποκαλύφθηκε η σειρά Samsung QLED τηλεοράσεων για το 2019

Τη σειρά τηλεοράσεων QLED για το 2019, που περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μοντέλα, παρουσίασε η Samsung στην Πορτογαλία. Μεταξύ των βασικών προϊόντων της σειράς 2019 QLED που αποκαλύφθηκαν, βρίσκονται οι σειρές τηλεοράσεων 8Κ και 4Κ, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την 8K Q900R με μοντέλα που διαθέτουν μέγεθος οθόνης από 65 ως 98 ίντσες, καθώς και οι 4K Q90R, Q80R, Q70R και Q60R με μέγεθος οθόνης από 43 ως 82 ίντσες.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η νέα σειρά περιλαμβάνει περισσότερες ultra-large τηλεοράσεις (μεγάλων ιντσών), γεγονός που οφείλεται  στις μεταβολές της καταναλωτικής ζήτησης και υιοθετείται πλέον από την ευρύτερη στρατηγική της Samsung. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την IHS Markit, η αγορά τηλεοράσεων 75 ιντσών και άνω σημείωσε 2,1 εκατομμύρια μονάδες το 2018 και αναμένεται να αυξηθεί κατά 43%, αγγίζοντας τα 3 εκατομμύρια μονάδες φέτος και τα 5,8 εκατομμύρια μονάδες το 2022.

 

Τα χαρακτηριστικά των νέων τηλεοράσεων της Samsung

Οι τηλεοράσεις της σειράς 2019 QLED της Samsung διαθέτουν τεχνολογία «Ultra Viewing Angle» (Οπτική Γωνία Μεγάλου Εύρους), η οποία αναδιαμορφώνει τους πίνακες της τηλεόρασης, έτσι ώστε ο οπίσθιος φωτισμός να διαχέεται ομοιόμορφα στην οθόνη μέσα από το πάνελ με τα φώτα. Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, οι τηλεοράσεις 2019 QLED της Samsung μπορούν να προβάλλουν ευκρινείς εικόνες με βαθύτερο μαύρο χρώμα και ευρύτερη οπτική γωνία. Επίσης, οι τηλεοράσεις 2019 QLED είναι μοντέλα «Direct-Full-Array» που διαθέτουν πιο εξελιγμένο έλεγχο της χρωματικής αντίθεσης, επιτρέποντας βαθύτερες μαύρες απεικονίσεις χωρίς χρωματικές κηλίδες.

Σε συνέχεια της ενσωμάτωσης σε μοντέλα 8K, τα νέα μοντέλα QLED 4K της Samsung είναι, επίσης, εξοπλισμένα με τον επεξεργαστή «Quantum Processor» της κορεατικής εταιρείας, επιτρέποντας την προβολή περιεχομένου από οποιαδήποτε πηγή σε διαφορετικές αναλύσεις με βελτιωμένη φωτεινότητα, αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και καλύτερο ήχο για κάθε σκηνή μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Επιπλέον, όλες οι τηλεοράσεις Samsung 2019 QLED θα διαθέτουν HDR10+, την τεχνολογία επόμενης γενιάς της Samsung για επεξεργασία εικόνας. Το πρότυπο HDR10+ φωτίζει περισσότερο τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνει τις πιο σκοτεινές, βελτιώνοντας τα επίπεδα φωτεινότητας και αντίθεσης για κάθε σκηνή, για να εξασφαλίσει πιο ρεαλιστική εμπειρία τηλεθέασης. Οι τηλεοράσεις QLED 8K θα υποστηρίζουν, επίσης, μετάδοση HDMI 2.1 (8K 60P) και οι χρήστες των QLED 8K θα μπορούν να απολαμβάνουν περιεχόμενο με υψηλότερη ποιότητα εικόνας σε υπηρεσίες streaming μέσω τεχνολογίας αναβάθμισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

H λειτουργία «New Bixby» στις τηλεοράσεις 2019 QLED διευκολύνει τους χρήστες να αποκτούν εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο της αρεσκείας τους μέσω φωνητικών εντολών στο «Universal Guide» της Samsung, το οποίο με τη σειρά του εξελίσσει την αναζήτηση, βάσει προηγούμενων συνηθειών και προτιμήσεων προβολής των χρηστών.    

Επιπλέον, οι Smart τηλεοράσεις της Samsung θα προσφέρουν μια νέα εφαρμογή για ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes (iTunes Movies and TV Shows) και θα υποστηρίζουν το Apple AirPlay 2. Με την νέα εφαρμογή iTunes Movies and TV Shows, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη του iTunes και να περιηγηθούν στο iTunes Store για να αγοράσουν ή να νοικιάσουν περιεχόμενο. Με την υποστήριξη της εφαρμογής Apple AirPlay 2, οι πελάτες της Samsung θα μπορούν να αναπαράγουν αβίαστα περιεχόμενο από τις συσκευές Apple απευθείας στις τηλεοράσεις Samsung Smart.

Ακόμα, στις Smart τηλεοράσεις της Samsung έχουν πια ενσωματωθεί οι εφαρμογές Amazon Alexa και Google Assistant, έτσι ώστε οι χρήστες να ανάβουν ή να σβήνουν την τηλεόρασή τους ή να ελέγχουν τα επίπεδα ήχου μέσω απλής φωνητικής εντολής.

Τέλος, μέσω της λειτουργίας «Ambient Mode», οι τηλεοράσεις QLED της Samsung μπορούν να παρέχουν χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες, όπως η ώρα, ο καιρός και οι τίτλοι ειδήσεων, ή να προβάλλουν περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και έργα τέχνης. Οι χρήστες μπορούν, επίσης, να συγχρονίσουν τις ambient οθόνες τους με αναπαραγωγή μουσικής, όταν η τηλεόραση είναι σε κατάσταση αδράνειας. Ένας αυτόματος αισθητήρας ελέγχου φωτός έχει τοποθετηθεί στην τηλεόραση για να παρέχει τη βέλτιστη φωτεινότητα για τον περιβάλλοντα χώρο, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας.

 

 

Οι τηλεοράσεις «The Frame» και «The Serif» κυκλοφορούν με QLED τεχνολογία

Στο Samsung European Forum, η Samsung παρουσίασε, επίσης, την έκδοση των τηλεοράσεων «The Frame» και «The Serif» για το 2019, οι οποίες έχουν υιοθετήσει QLED οθόνη.

Με την λειτουργία «Art Mode», που προβάλλει έργα ζωγραφικής, εικόνες και ψηφιακά έργα τέχνης στην οθόνη, η τηλεόραση «The Frame» μετατρέπει τον χώρο του χρήστη σε γκαλερί τέχνης. Επιπρόσθετα, ρυθμίζει την φωτεινότητα και τα χρώματα του περιεχομένου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο. Η τηλεόραση «The Frame» του 2019, πρόσφατα εξοπλισμένη με QLED οθόνη παρέχει κορυφαία ποιότητα εικόνας κατά την χρήση, ενώ προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερα από 1.000 έργα τέχνης, όταν είναι εκτός λειτουργίας.

Η τηλεόραση «The Serif» για το 2019, σχεδιασμένη από τους Ronan και Erwan Bouroullec με έμφαση στην αισθητική, κυκλοφορεί σε διαστάσεις 43, 49 και 55 ιντσών, αντικαθιστώντας σε μέγεθος τα υπάρχοντα μοντέλα από 24 ως 40 ίντσες. Οι τηλεοράσεις της Samsung «The Frame» και «The Serif» για το 2019 θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις Ευρωπαϊκές, Κορεάτικες και Αμερικάνικες αγορές φέτος τον Απρίλιο.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SAMSUNG QLED TV,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home