Το μειωμένο ενδιαφέρον για τα iPhone έριξε τα έσοδα της Apple

Deasy @ 30.01.2019
Το μειωμένο ενδιαφέρον για τα iPhone έριξε τα έσοδα της Apple

Οπαδοί κανενός δεν είμαστε και δεν θα βάλουμε πλερέζες επειδή η Apple ανακοίνωσε υποχώρηση εσόδων στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, αλλά η αλήθεια είναι πως όσο ωραίο και αν είναι ένα προϊόν ή ένα τρικ, άμα στο παρουσιάζουν συνέχεια κάποια στιγμή θα το σκυλοβαρεθείς.

Οι μειωμένες λοιπόν πωλήσεις των iPhone ήταν ο βασικός λόγος που τα έσοδα της Apple υποχώρησαν κατά 4,5% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017 και περιορίστηκαν στα 84,3 δισ. δολάρια. Ναι, ξέρουμε τι θα πεις για αυτό που ετοιμαζόμαστε να πούμε, τι πάμε και σκεφτόμαστε, αλλά πλάκα στην πλάκα η Apple τζιράρει σε ένα τρίμηνο το μισό ελληνικό ΑΕΠ πάνω κάτω.

Ο κακός ο χαμός για την εταιρεία έγινε στην Κίνα, όπου τα έσοδα έπεσαν κατά 25%, στα 13,2 δισ. δολάρια από 18,2 δισ. πριν από έναν χρόνο. Αιτία αποτελεί, λέει, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά εμείς θα πούμε επίσης πως εντάξει με την επιβράδυνση, αλλά και ο εμπορικός καβγάς που έχουν στήσει ΗΠΑ και Κίνα όλο και κάποιο ρόλο θα έχει παίξει.

Ένα άλλο πρόβλημα για την εταιρεία είναι οι συναλλαγματικές διαφορές. Για παράδειγμα, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone στην Τουρκία να υποχωρήσουν κατά 700 εκατ. δολάρια.

O επικεφαλής της Apple, Tim Cook απέδωσε τη μείωση στις πωλήσεις και στο γεγονός ότι οι κάτοχοι iPhone καθυστερούν πλέον να προχωρήσουν στην αγορά μιας νέας συσκευής. Ισχύει βεβαίως αλλά δεν αφορά μόνο την Apple καθώς είναι μια καταναλωτική συμπεριφορά με την οποία έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι κατασκευαστές smartphone, ιδιαίτερα όσοι έχουν σημαντική παρουσία στα υψηλά στρώματα. 

Καλά όλα αυτά, αλλά μάλλον ο κόσμος περιμένει από την Apple, τον Tim Cook και τα άλλα παιδιά να βγάλουν καινούργιους λαγούς από το καπέλο ή, ακόμα ακόμα, να αλλάξουν εντελώς τρικ.

SMARTPHONES,IPHONE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home