Εθίζουν στον τζόγο τα lucky bags των βιντεοπαιχνιδιών;

Deasy @ 29.11.2018
Εθίζουν στον τζόγο τα lucky bags των βιντεοπαιχνιδιών;

Ένα επιχειρηματικό μοντέλο αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει εφαρμόσει η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών κινδυνεύει να καταρρεύσει, εφόσον οι αρμόδιες αρχές κρίνουν ότι εθίζει τα άτομα νεαρής ηλικίας στον τζόγο.

Πρόκειται για τα loot boxes ή πιο γνωστά ως lucky bags, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να τα αγοράσουν με πραγματικά χρήματα, χωρίς όμως να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα lucky bugs περιέχουν κάτι χρήσιμο για το παιχνίδι των χρηστών, που αποτελεί και ουσιαστικά το κίνητρο απόκτησης από τους χρήστες, όμως σε κάποιες άλλες το περιεχόμενο δεν προσφέρει κανένα όφελος. Οι πιθανότητες για τα lucky bugs που θα συναντήσει ο χρήστης σε κάποιο παιχνίδι ορίζονται πάντα από την εταιρεία που το έχει αναπτύξει, άρα είναι εντελώς άγνωστες στον χρήστη-αγοραστή, στοιχείο που αποτελεί και τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το «κατηγορητήριο».

Τα loot boxes ήρθαν στο προσκήνιο πριν από δύο μήνες, όταν το Σεπτέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσει να ερευνά τη σύνδεση των loot boxes με τον τζόγο. Μια τοποθέτηση που ίσως να αποτελεί και το λόγο που όλο και συχνότερα πλέον σε κάποια παιχνίδια τα loot boxes δεν αγοράζονται αλλά κερδίζονται εφόσον ο χρήστης ολοκληρώσει με επιτυχία μια αποστολή μέσα στο παιχνίδι.

Τη σκυτάλη της έρευνας μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει πλέον και η αντίστοιχη αμερικανική Αρχή (Federal Trade Commission) η οποία κλήθηκε από τη Γερουσιαστή Maggie Hassan να εξετάσει αν και κατά πόσο η πρακτική αυτή των βιντεοπαιχνιδιών οδηγεί σε εθισμό προς τον τζόγο τα παιδιά και κατ’ επέκταση να ενημερώσει τους γονείς.

Αν λοιπόν κριθεί "ένοχη" αυτή η πρακτική το οικοδόμημα μπορεί να καταρρεύσει.

LOOT BOXES,LUCKY BAGS,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home