Καβγάς στην Σίλικον Βάλεϊ για τα προσωπικά δεδομένα

Καβγάς στην Σίλικον Βάλεϊ για τα προσωπικά δεδομένα

Μετά την Apple που τα έβαλε με την Google και το Facebook για τον τρόπο που (δεν) προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα, τον χορό των επικρίσεων ήρθε να σύρει (και να τα σούρει) και η ΙΒΜ.

Η επικεφαλής της της εταρείας, Τζίνι Ρόμετι, βρέθηκε χθες στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με στελέχη της Ε.Ε. και σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλημα με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Γεννιέται, είπε, μία κρίση εμπιστοσύνης από την πλευρά των χρηστών λόγω του ανεύθυνου χειρισμού των προσωπικών δεδομένων από μεγάλες εταιρείες.

 Δεν κατονόμασε μεν τις εταιρείες αλλά ο όρος “λίγες κυρίαρχες πλατφόρμες που απευθύνονται στους καταναλωτές” είναι νομίζουμε σαφές πως περιγράφει πρώτα πρώτα το Facebook  και την Google.

Τα sites, πρόσθεσε η Ρόμετι, έχουν σήμερα μεγαλύτερη δύναμη από τις εφημερίδες ή την τηλεόραση όμως δεν υπόκεινται σε ρύθμιση ούτε λογοδοτούν.

Η επικεφαλής της ΙΒΜ χαιρέτισε τις ενέργειες της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά -ευγενικά ευγενικά- παρατήρησε πως τα μέτρα που χρειάζεται να επιβληθούν πρέπει να εφαρμοστούν προσεκτικά. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, αυτό που χρειάζεται είναι ένα ρυθμιστικό νυστέρι και όχι μια βαριοπούλα.

IBM,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home