Επιχείρηση γοητείας του Tim Cook στη Ε.Ε.

Ωραίο το GDPR σας κυρία μου

Επιχείρηση γοητείας του Tim Cook στη Ε.Ε.

Διέσχισε την αμερικανική ήπειρο και τον Ατλαντικό για να πει στις Βρυξέλλες αυτά που θα μπορούσε να πει και από την Καλιφόρνια, η ουσία είναι πως ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, τα είπε έξω από τα δόντια.

Ο Cook εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τις επιδόσεις ορισμένων εταιρειών τεχνολογίας στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Υπάρχει ο κίνδυνος οι εταιρείες τεχνολογίας να γνωρίζουν περισσότερα για τον εαυτό μας από εμάς τους ίδιους, προειδοποίησε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες. Υποθέτουμε όμως πως το μυαλό των παριστάμενων θα πήγε εκεί που μάλλον πήγε και το δικό σου.

Στο κοκτέιλ του προβληματισμού πρόσθεσε επίσης τις αδυναμίες (για να το θέσουμε κομψά) των κοινωνικών δικτύων, έχοντας προφανώς κατά νου την έκθεση των ανθρώπων σε προσωπικές επιθέσεις αλλά και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων ως εργαλείων προπαγάνδας.

Τώρα και περισσότερο από ποτέ, είπε, κυβερνήσεις, εταιρείες και πολίτες πρέπει να απαντήσουμε πώς θέλουμε να είναι ο κόσμος που θα ζήσουμε. Ο ίδιος χαρακτήρισε την οδηγία GDPR της Ε.Ε. ως δείγμα σωστής πολιτικής βούλησης και κάλεσε τις ΗΠΑ να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Βεβαίως η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν ήταν ο μόνος λόγος που ο Cook έκανε αυτό το μεγάλο ταξίδι. Ο επικεφαλής της Apple είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και μπορεί να μην είχαμε άνθρωπο εκεί για να στήσει αυτί αλλά πιστεύουμε πως στη συζήτηση θα τέθηκε η πρόθεση της Γαλλίας να επιβληθεί φόρος στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές τους. Ο Cook θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς και θα στοιχηματίσουμε πως θα συζητηθεί τόσο το γαλλικό σχέδιο όσο και η υπόθεση με τη φορολογία της εταιρείας στην Ιρλανδία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,APPLE,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home