30 εκατομμύρια οι παραβιασμένοι λογαριασμοί στο Facebook

30 εκατομμύρια οι παραβιασμένοι λογαριασμοί στο Facebook

Λεπτομέρειες για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε έδωσε το Facebook, κατεβάζοντας τον αριθμό των λογαριασμών που εκτέθηκαν στα 30 εκατομμύρια, από τα περίπου 50 εκατομμύρια που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Στο κείμενο που δημοσιεύεται στο online newsroom του μεγάλου μπλε δικτύου σημειώνεται ότι τα αρχικά δείγματα μιας ασυνήθιστης δραστηριότητας έγιναν αντιληπτά στις 14 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έπρεπε να περάσουν περισσότερες από 10 ημέρες (25 Σεπτεμβρίου) για να βεβαιωθεί το Facebook ότι δεχόταν επίθεση, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα την «τρύπα» που βρήκαν οι χάκερς για να επιτεθούν στο σύστημά του.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δίνει το Facebook τα στοιχεία στα οποία απέκτησαν πρόσβαση οι εισβολείς ήταν το ονοματεπώνυμο, το email, o αριθμός τηλεφώνου, η πόλη καταγωγής και κατοικίας, η εταιρεία εργασίας, τα γενέθλια, οι συσκευές με τις οποίες οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, τα τελευταία 10 γεωγραφικά σημεία στα οποία έκαναν check in και οι 15 τελευταίες αναζητήσεις τους. Η επίθεση όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση δεν επηρέασε τους λογαριασμούς στο Messenger, το Instagram και το WhatsApp ή εφαρμογές τρίτων.

Εκτός της γενικής ανακοίνωσης το Facebook έχει στείλει και προσωποποιημένα μηνύματα για να ενημερώσει τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,ΧΑΚΕΡ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home